logo
Portal for

Huisarts

Bij de Universitaire Groepspraktijk VUB  kan je - zowel op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus als op de Brussels Health Campus - naar de huisarts.

Alle raadplegingen zijn op afspraak.

Brusselse wachtdienst

Buiten kantooruren kan je de klok rond de Brusselse Wachtdienst bereiken voor dringende huisbezoeken.

Afspraak maken, huisartsenteam, specialisaties, etc.

Alle informatie over de huisartsenpraktijk

Tandartsen op VUB-campussen

Zowel op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Etterbeek) als op de Brussels Health Campus (Jette) kan je voor algemene tandverzorging langs bij de tandarts.

Hoe een afspraak maken?

De tandarts in Etterbeek vind je terug in de Universitaire Groepspraktijk. Je kan telefonisch een afspraak maken via +32 2  629 23 00. 

De tandarts in Jette is gelegen in de Tandheelkundige kliniek van het UZ Brussel. Je kan telefonisch een afspraak maken via +32 2 477 49 20. 

Alle raadplegingen zijn op afspraak en worden verstrekt aan conventietarieven.

Psychologische hulpverlening

Zowel op de campus als daarrond kan je hulp zoeken als je moeilijkheden ervaart in je persoonlijke leven.

Studentenpsychologen op de VUB

Bij de studentenpsycholoog kan je in vertrouwen praten over wat moeilijk loopt tijdens je studies én daarbuiten. De studentenpsycholoog zoekt samen met jou uit wat je nodig hebt om je weer goed in je vel te voelen.

Centrum Algemeen Welzijswerk (CAW)

Heb je het gevoel dat je, door een bepaalde gebeurtenis, de controle over jezelf verliest? Bij het CAW kan je terecht voor financiële moeilijkheden , problemen in je relatie of familie, of klachten die te maken hebben met verlies, eenzaamheid, stress, verslaving.  Ook daders en slachtoffers van een misdrijf kunnen hier begeleiding krijgen. Het CAW heeft ook vluchthuizen voor familiaal geweld. 

Je kan met een hulpverlener mailen, chatten, telefoneren of een afspraak maken.

Centra Geestelijke Gezondheidszorg

In tegenstelling tot de CAW's, leggen de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) zich uitsluitend toe op psychische of psychiatrische hulpverlening. Je kan er terecht voor consultaties en begeleiding bij psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Je kan best telefonisch een afspraak vastleggen voor een ‘eerste gesprek’. Dit kan op eigen initiatief of na verwijzing door een andere dienst of de huisarts.

SJERP-Dilemma

SJERP-Dilemma VUB begeleidt je bij een ongeplande zwangerschap. 

Wat doet SJERP-Dilemma?

Met een open blik zoekt SJERP-Dilemma naar een oplossing op maat van jou leven. Na een zwangerschapstest volgt een gesprek met een begeleider van het psychosociaal team. SJERP-Dilemma staat je bij bij een ongeplande zwangerschap: ze helpen je als de zwangerschap gewenst is, bij het afstaan ter adoptie of het zoeken naar andere alternatieven in de vorm van een zwangerschapsafbreking of abortus. 

Hulp bij ongeplande zwangerschap

SJERP - Dilemma

Kinesitherapie

De groepspraktijk Kinetiek biedt onder andere wervelkolomrevalidatie, sportkinesitherapie, osteopathie en (top)sportrevalidatie  aan. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van U-Residence.

Ontdek het volledige aanbod

Kinetiek
WERVELKOLOMREVALIDATIE
+32 2 629 23 33

(Top)sportrevalidatie & kinesitherapie voor extremiteiten
+32 2 629 27 41

E-mail
kinetiek@vub.ac.be

BLITS

Bij het Brussels Laboratorium voor Inspanning en TopSport (BLITS) kan je als individuele sporter, club, trainer of begeleider terecht voor professioneel advies.

Wat doet BLITS?

BLITS staat zowel open voor de startende, recreatieve, competitie- als topsporter als voor sportclubs, trainers en begeleiders.

Bij BLITS kan je  terecht voor een sportmedisch onderzoek, inspanningstest en deskundig advies. Tevens is BLITS gespecialiseerd in het medisch screenen van mensen die een specifiek beroep uitoefenen zoals de agenten van de Civiele Bescherming en verschillende brandweerkorpsen.

Locatie
U-Residence (1ste verdieping)

Telefoon
+32 2 629 22 22.

e-mail
BLITS@VUB.BE

Universitair Ziekenhuis Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel maakt deel uit van de Vrije Universiteit Brussel. Het UZ Brussel biedt kwaliteitsgeneeskunde in een Nederlandstalig universitair ziekenhuis, voor iedereen en met respect voor ieders recht op zelfbeschikking

Universitair Ziekenhuis Brussel

UZ Brussel
Locatie
LAARBEEKLAAN 101 1090 Jette

Telefoon
+32 2 477 41 11

E-maili
INFO@UZBRUSSEL.BE

Op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

Vlakbij de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Etterbeek) startte het UZ Brussel ook met raadplegingen in de Universitaire Groepspraktijk (Schoofslaan 8). Je kan er terecht voor consultaties urologie en endocrinologie-diabetologie-nefrologie. 

  • Urologie: maak een afspraak elke vrijdag tussen 14u en 18u (conventietarief geldt op alle raadplegingen).
  • Endocrinologie, diabetologie en nefrologie: tweewekelijks op donderdagnamiddag (conventietarief geldt op alle raadplegingen); maak telefonisch een afspraak via 02 474 90 34.