logo
Portal for

Naar de huisarts in Etterbeek


Bij de Universitaire Groepspraktijk VUB kan je op de campus in Etterbeek naar de huisarts. Alle raadplegingen zijn op afspraak.

Alle info over de Universitaire Groepspraktijk VUB

Naar de huisarts in Jette


Bij de Groepspraktijk Patio kan je vlakbij de campus in Jette naar de huisarts.

Alle info over de Groepspraktijk Patio

Dokters van wacht


Buiten kantooruren kan je de klok rond de Brusselse Wachtdienst bereiken voor dringende huisbezoeken.

Meer info over de Brusselse Wachtdienst

Tandartsen op VUB-campussen

Zowel op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Etterbeek) als op de Brussels Health Campus (Jette) kan je voor algemene tandverzorging langs bij de tandarts.

Tandarts Fabienne Craninx


Sinds 2020 kan je vlakbij de campus terecht bij tandarts Fabienne Craninx. Zij is vlot drietalig (NL/FR/ENG).

Website

Online afspraak maken


Via DoctorAnytime

Maak een afspraak
Tandarts in Etterbeek
in de Universitaire groepspraktijk op Schoofslaan nr. 8

Maak telefonisch een afspraak
Openingsuren: MA - VRIJ: 9u - 12u30 en 14u - 17u
+32 2 897 19 50

Raadplegingen
op afspraak en aan conventietarieven
Tandarts in Jette
in de Tandheelkundige kliniek van het UZ Brussel

Maak een afspraak (bij voorkeur via email)
tandheelkunde@vub.ac.be
+32 2 477 49 20

Raadplegingen
op afspraak en aan conventietarieven

Psychologische hulpverlening

Zowel binnen als buiten de VUB kan je terecht voor ondersteuning wanneer je moeilijkheden ervaart binnen jouw (studie)leven.

Studentenpsychologen bij Studiebegeleiding

Bij een studentenpsycholoog kan je gratis en in vertrouwen praten over wat moeilijk loopt tijdens jouw studies.  Ontdek hier waarvoor je precies bij een studentenpsycholoog terecht kan en hoe begeleiding eruitziet.

Brussels University Consultation Center (BRUCC)

BRUCC is een ambulant centrum voor psychologische dienstverlening (eerste lijn), opleiding en onderzoek waar kinderen en volwassenen terecht kunnen voor individuele begeleiding, systeemtherapie (koppels en gezinnen), groepssessies en psychodiagnostisch onderzoek.

 • Bekijk hier het aanbod specifiek voor VUB studenten.
 • Bekijk hier het aanbod specifiek voor PhD studenten.

Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) & Jongeren Advies Centrum (JAC)

Bij het CAW kan je gratis en in vertrouwen terecht voor al jouw vragen en problemen in je dagelijkse leven. Er werken psychologen, maatschappelijk medewerkers en juridisch adviseurs. In de eerste instantie bieden de hulpverleners een luisterend oor. Zij kunnen samen met jou bekijken waar jij nood aan hebt. Ze verstrekken informatie, advies en psychosociale begeleiding. Ten slotte biedt CAW ook crisishulp en opvang aan.

JAC is het jongerenaanbod van het CAW.

 • Jonger dan 25 jaar? Ga hier naar de website van het JAC.
 • 25 jaar of ouder? Ga hier naar de website van het CAW.

  Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG)

  Een CGG biedt gespecialiseerde zorg aan mensen met ernstige psychische problemen. Enkele voorbeelden daarvan zijn: depressieve klachten, angsten, gedragsproblemen, ADHD, autisme, verwerken van emotionele gebeurtenissen, … Je kan er terecht nadat je bent doorverwezen door bijvoorbeeld een huisarts, het JAC/CAW of een studentenpsycholoog of op eigen initiatief. CGG-teams bestaan uit psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers en andere deskundigen die jouw hulpvraag vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Zo bieden ze elke cliënt een gepaste behandeling die bestaat uit verschillende elementen: informatie, advies, psychosociale begeleiding, psychotherapie, psychodiagnostiek en medisch-psychiatrische interventies.

  • Ontdek hier de website van CGG.
  • Ontdek hier het aanbod van CGG Brussel voor studenten.

   Therapeuten voor jongeren (TEJO)

   Bij TEJO kunnen jongeren tot 20 jaar oud gratis terecht voor kortdurende therapie (max. 10 sessies). Een professioneel therapeut biedt je een luisterend oor en bekijkt samen met jou hoe men je het best kan helpen.

   >>> Vind hier een TEJO-huis in jouw buurt.

   Kortdurende eerstelijnspsychologische behandeling

   Elk ziekenfonds betaalt een kortdurende behandeling bij een eerstelijnspsycholoog grotendeels terug. Alle info hierover kan je hier nalezen. Bekijk dus van welke financiële tegemoetkoming jij kan genieten bij het ziekenfonds waarbij jij bent aangesloten.

   Nog steeds moeilijk om psychologische hulp te kunnen betalen? Lees de info over het VUB Caroline Pauwels Noodfonds.

   VUB-Dilemma

   VUB-Dilemma begeleidt je bij een ongeplande zwangerschap. 

   Wat doet VUB-Dilemma?

   Met een open blik zoekt VUB-Dilemma naar een oplossing op maat van jouw leven. Na een zwangerschapstest volgt een gesprek met een begeleider van het psychosociaal team. VUB-Dilemma staat je bij bij een ongeplande zwangerschap: ze helpen je als de zwangerschap gewenst is, bij het afstaan ter adoptie of het zoeken naar andere alternatieven in de vorm van een zwangerschapsafbreking of abortus. 

   Hulp bij ongeplande zwangerschap

   VUB-Dilemma

   Kinesitherapie

   De groepspraktijk Kinetiek biedt onder andere wervelkolomrevalidatie, sportkinesitherapie, osteopathie en (top)sportrevalidatie  aan. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van U-Residence.

   Ontdek het volledige aanbod

   Kinetiek
   WERVELKOLOMREVALIDATIE
   +32 2 629 23 33

   (Top)sportrevalidatie & kinesitherapie voor extremiteiten
   +32 2 629 27 41

   E-mail
   kinetiek@vub.ac.be

   BLITS

   Bij het Brussels Laboratorium voor Inspanning en TopSport (BLITS) kan je als individuele sporter, club, trainer of begeleider terecht voor professioneel advies.

   Wat doet BLITS?

   BLITS staat zowel open voor de startende, recreatieve, competitie- als topsporter als voor sportclubs, trainers en begeleiders.

   Bij BLITS kan je  terecht voor een sportmedisch onderzoek, inspanningstest en deskundig advies. Tevens is BLITS gespecialiseerd in het medisch screenen van mensen die een specifiek beroep uitoefenen zoals de agenten van de Civiele Bescherming en verschillende brandweerkorpsen.

   Locatie
   U-Residence (1ste verdieping)

   Telefoon
   +32 2 629 22 22.

   e-mail
   BLITS@VUB.BE

   Universitair Ziekenhuis Brussel

   Het Universitair Ziekenhuis Brussel maakt deel uit van de Vrije Universiteit Brussel. Het UZ Brussel biedt kwaliteitsgeneeskunde in een Nederlandstalig universitair ziekenhuis, voor iedereen en met respect voor ieders recht op zelfbeschikking

   Universitair Ziekenhuis Brussel

   UZ Brussel
   Locatie
   LAARBEEKLAAN 101 1090 Jette

   Telefoon
   +32 2 477 41 11

   E-maili
   INFO@UZBRUSSEL.BE

   Op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

   Vlakbij de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Etterbeek) startte het UZ Brussel ook met raadplegingen in de Universitaire Groepspraktijk (Schoofslaan 8). Je kan er terecht voor consultaties urologie en endocrinologie-diabetologie-nefrologie. 

   • Urologie: maak een afspraak elke vrijdag tussen 14u en 18u (conventietarief geldt op alle raadplegingen).
   • Endocrinologie, diabetologie, diëtiste en nefrologie: tweewekelijks op donderdagnamiddag (conventietarief geldt op alle raadplegingen); maak telefonisch een afspraak via 02 474 90 34.