logo
Portal for

Engagez-vous!

Vrijwilligerswerk is een verruimende ervaring. Draag je steentje bij aan onze samenleving en word vrijwilliger bij een maatschappelijke organisatie.

VUB-databank vrijwilligerswerk

Deze Jobboard Vrijwilligerswerk van de VUB biedt in samenwerking met Jobat een uitgebreide vacaturedatabank voor vrijwilligers.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel brengt vrijwilligers en organisaties samen, ondersteunt ze in hun werking, en gaat in op hun vragen en noden.

De Wereld Heeft Je Nodig

Als VUB’er ben je ideaal geplaatst om je steentje bij te dragen. Vanuit je expertise als onderzoeker. Of via de kennis die je opdoet in je opleiding. Maar ook omdat er aan de VUB tientallen projecten zijn waarin je mee je schouders kunt zetten onder een betere wereld. Geïnitieerd door mensen als jij. Mensen die de wereld nodig heeft. 

CHECK ALLE PROJECTEN

Vrijwilligerswerk aan de VUB

De VUB, dat is meer dan studeren alleen.

Studentenleven

Aan de VUB kan je je engageren in studentenorganisaties en studentenvertegenwoordiging.

BRUTUS, BRUsselse TUtoren voor Scholieren

Geef Brusselse scholieren extra kansen voor het behalen van een diploma middelbaar onderwijs en ondersteun hen in hun studievaardigheden en taalgebruik. Meer info? Contacteer Ann Van Slijcke via Ann.Van.Slijcke@vub.ac.be

Buddy program VUB

Help internationale studenten zich thuis voelen aan de VUB. Word buddy!

GreenTeam VUB

Het GreenTeam studententeam zet zich in voor ecologische projecten op de campus.

Vrijwilligerswerk in en rond Brussel

Engageer je in één van de vele maatschappelijke organisaties die onze hoofdstad rijk is.

Edukado

Edukado geeft ondersteuning aan studententeams om een solidariteits project in het Zuiden uit te werken.

Demens.nu

Bij deMens.nu staan mensen centraal vanuit een vrijzinnig en humanistisch perspectief.

De DrugLijn

De DrugLijn geeft informatie en advies bij alle vragen rond alcohol, drugs, medicatie, gokken en gamen. Het is vooral een enthousiaste groep van vrijwilligers die zich hier voor inzet. De DrugLijn is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Centrum Algemeen Welzijn (CAW)

Word een volwaardige partner binnen CAW en zet je in voor een solidaire samenleving.

140 FOS Roodbaard

Pluralistische Zeescouts in Brussel — scouting voor en door jongeren van 7 tot 99.

Samenlevingsdienst SLD

Ben je tussen 18 en 25 jaar en heb je nog geen concrete toekomstplannen? Doe de Samenlevingsdienst (SLD) en draai gedurende enkele maanden mee in een vzw. Je versterkt je eigen skills, verlegt je grenzen en zet je tegelijk in voor maatschappelijke projecten!

A place to live

Een Brusselse welzijns- en vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1999 inzet voor maatschappelijk kwetsbare moeders, kinderen en jongeren.

Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel

Zin om de grenzen tussen erfgoed, archief en samenleving door een interdisciplinaire aanpak te verkennen? Ga deze uitdaging dan aan en stap samen met een ondersteunend team in dit boeiend en leerrijk traject van het AMVB.

Cultuurcentrum Brussel

De werking van de 22 Brusselse gemeenschapscentra staat of valt met het engagement van de vrijwilligers. 

Gemeenschapscentrum Elzenhof

Elzenhof is het gemeenschapscentrum van Elsene: een bruisende ontmoetingsplaats voor elke buurtbewoner, Elsenaar of Brusselaar.

Serve the City

Serve the City is een beweging van vrijwilligers die mensen in nood op een praktische manier willen helpen. Ze werken samen met daklozencentra, vluchtelingencentra, weeshuizen, etc.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Wees gastvrij met asielzoekers en vluchtelingen: meertalige informatieverlening in een multiculturele omgeving.

Awel

Dé drijvende kracht van Awel zijn de Awel-vrijwilligers die anoniem, verspreid over afdelingen in heel Vlaanderen, zoveel mogelijk oproepen van kinderen en jongeren over allerhande thema's beantwoorden.

Healthies (JOETZ vzw)

Verleg je eigen grenzen en doe ervaring op in het vormingswerk. Als Healthie ga je in gesprek met nieuwsgierige kinderen en jongeren over onder andere seksualiteit.

USE-IT Brussels

Word vrijwilliger bij USE­‐IT Brussels en help reizigers van over de hele wereld Brussel ontdekken door jouw eigen ogen. Vergeet het Atomium of manneken pis en vertel jonge toeristen over jouw favoriete café, park of uitgaansplek. Bovendien krijg je de kans zelf rondleidingen te organiseren en zo toeristen op sleeptouw te nemen door jouw favoriete buurten. Interesse? Stuur een mailtje naar infodesk@use-it.be

Het Kaaitheater

Het Kaaitheater is op zoek naar bruisend en gepassioneerd talent voor hun K-Team. Als ambassadeur maak jij van het Kaaitheater the place to be voor leeftijdsgenoten. Ben jij tussen 16 en 26 jaar oud en studeer of woon je in Brussel? Heb je zin om de wereld van theater en dans te ontdekken? Dan ben jij de geknipte persoon voor het K-Team.

BIZON

Jeugdorganisatie die vakanties organiseert voor maatschappelijk kwetsbare jongeren die altijd nieuwe vrijwilligers kan gebruiken die zich willen inzetten voor BIZON als animator, keukenpiet, lid van een werkgroep, kampleider, ...

Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van kinderen gehospitaliseerd in UZ Brussel. Ouders, broertjes en zusjes kunnen verblijven in het huis dat op een boogscheut van het ziekenhuis ligt, zodat ze elke dag op bezoek kunnen gaan. De werking bestaat een groot deel uit vrijwilligers die een luisterend oor bieden aan de verblijvende ouders en mee toezien op de netheid van het Huis. Daarnaast is er telefoonpermanentie en zijn er af en toe events waar extra helpende handen nodig zijn.