logo
Portal for

Lening korte termijn

Word je geconfronteerd met een tijdelijke financiële nood om je studiekosten te betalen (je hebt bv. een nieuwe computer nodig voor je studies)? Dan kan je een renteloze lening op korte termijn aanvragen.

 

Hoeveel bedraagt een lening korte termijn?

Een lening korte termijn bedraagt maximaal € 1.250 en moet steeds tijdens het academiejaar (via een afbetalingsplan) terugbetaald worden.

Hoe aanvragen?

Voor een lening korte termijn kom je persoonlijk langs tot en met 1 september (aan het einde van het betreffende academiejaar). Je hoeft hiervoor geen aanvraagformulier in te vullen, maar je moet wel voldoen aan de algemene voorwaarden. Er wordt wel steeds een leningcontract opgesteld.

Lening op lange termijn

Afhankelijk van je financiële situatie kan een renteloze lening op lange termijn toegekend worden om zo je studiekosten betaalbaar te houden.

Hoeveel bedraagt een lening lange termijn?

Een lening lange termijn bedraagt maximaal € 1.250 en vangt eerder een structurele financiële nood op (indien je bv. zelf niet al je studiekosten kan betalen). De terugbetaling van een lening op lange termijn start 2 jaar na het beëindigen of stopzetten van de studies aan de VUB.

Hoe en wanneer aanvragen?

Een aanvraag voor een lening lange termijn kan enkel indien je voldoet aan de algemene voorwaarden en moet gebeuren via een aanvraagformulier ten laatste op 31 oktober of 28 februari van het betrokken academiejaar. Er wordt ook steeds een leningcontract opgesteld.