logo
Portal for

Nood aan een laptop of internetabonnement

Een computer en internet zijn tegenwoordig onmisbaar bij het studeren.

Technische vereisten

Om op kwalitatieve wijze de lessen te kunnen volgen dient jouw toestel over volgende zaken te beschikken:

  • Webcam
  • Besturingssysteem: Windows: 10, 8, 7 of Mac: minstens OS X 10.10
  • Geheugen: Windows: minstens 2 GB RAM of Mac: minstens 512 MB RAM

Eigen laptop aankopen?

Als student kan je een toestel met korting kopen. Neem ook zeker een kijkje op campusshop.be

Indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan je bij ons een renteloze studielening aangaan voor de aankoop van een computer. Voor studenten die een studietoelage van de Vlaamse overheid zullen ontvangen, kan een voorschot op deze studietoelage ook gebruikt worden voor de aankoop van een computer.

Laptop lenen?

Lukt het je niet om op dit moment een lening aan te gaan of beschik je gedurende een bepaalde periode niet over je computer (vb. door herstelling)?

Dan kan je voor een termijn van 1 dag tot 6 maanden gratis een laptop lenen van de VUB.

Vul onderstaand formulier in om je aanvraag in te dienen. Wij nemen daarna verder contact met je op om het leencontract digitaal door te sturen. Je VUB account koppelen wij op voorhand aan de laptop. Weet dat het tot een week kan duren voor je de laptop kan komen ophalen.

Studenten Faculteit GF

Studenten aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie hebben ook de mogelijkheid om een laptop te lenen door middel van een andere procedure. De uitleenperiode is een maand en de laptop kan opgehaald worden in Jette. Stuur hiervoor een mail naar helpdesk@vub.be met onderwerp: faculteit GF – uitleen laptop.

Ik wil een VUB-laptop lenen

Vul dit formulier in

Nood aan een internetabonnement?

Zowel Telenet als Proximus bieden een voordelig internetabonnement aan voor studenten met beperkte financiële middelen. De Vrije Universiteit Brussel helpt bij het identificeren van studenten die deel uitmaken van de doelgroep en belangstelling hebben om deze nieuwe oplossing te gebruiken thuis of op kot. Je kan kiezen tussen volgende twee opties:

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een aanvraag in te dienen.

Ik wil een internetabonnement aanvragen

Vul dit formulier in