Portal for

Externe beurzen

Het Team studentenstatuut & studiefinanciering krijgt jaarlijks, via giften, de mogelijkheid om een aantal externe beurzen toe te kennen aan VUB-studenten die moeilijkheden ervaren om hun studiekosten te betalen. 

Voorwaarden

Voor sommige externe beurzen gelden voorwaarden voor wat betreft studierichting, studieresultaten en woonplaats. Studenten die aan deze en de algemene voorwaarden voldoen, kunnen één of meerdere externe beurzen aanvragen.

Naam Voorwaarden Bedrag
Robert De Breyne Afkomstig uit de provincie West-Vlaanderen of Limburg OF afkomstig uit het arrondissement Oudenaarde/Eeklo of Turnhout EN afkomstig uit het officieel onderwijs/met voorrang aan bachelorstudenten en het voorgaande academiejaar geslaagd zijn voor 54 studiepunten €250
Goldsobel Enkel voor studenten van de opleiding Geneeskunde €250
Jules Deconinck Voldoen aan de studievoorwaarden van de afdeling Studietoelagen EN geboren en gedomicilieerd zijn in Zuid-West-Vlaanderen (arrondissementen Ieper/ Kortrijk/ Roeselare of Tielt) €450
Guillaume Duflou Enkel voor studenten Taal- en Letterkunde (Germaanse talen) €200
Jeanne Lonnoy Enkel voor studenten Taal- en Letterkunde (Germaanse talen) €1000
Vroman Geen voorwaarden €200
Crazy Copy Center Geen voorwaarden €200

Wanneer aanvragen?

Een aanvraag voor één of meerdere externe beurzen moet gebeuren voor 1 december 2017 via een aanvraagformulier. Aanvragen na deze datum komen niet meer in aanmerking.

Andere mogelijkheden

Daarnaast zijn er ook verscheidene andere organisaties die studiebeurzen, studieleningen en alternatieve fondsen voor studenten beheren. Deze verschillen qua voorwaarden en hoogte van bedrag. Meer informatie vind je op de website van Centen voor studenten.