Bijzondere procedure huisvesting

Via een bijzondere procedure kunnen studenten prioritair een VUB-kamer toegewezen krijgen

Wat?

De bijzondere procedure huisvesting aanvragen kan enkel wanneer een kamer van de VUB essentieel is om de studies aan te vatten of tot een goed einde te brengen. Er moet aangetoond worden dat het niet hebben van een VUB-kamer de studies onmogelijk maakt en dat de student niet terecht kan op een kamer op de privémarkt.

Vooral medische en fysieke beperkingen of sociale en psychologische oorzaken kunnen hierbij aan de basis liggen. Financiële argumenten worden in deze procedure niet in acht genomen: studenten met een financiële nood kunnen beroep doen op andere vormen van ondersteuning.

Hoe aanvragen?

Voor een aanvraag bijzondere procedure moet je persoonlijk langsgaan bij een medewerker van de Team studentenstatuut & studiefinanciering met het aanvraagformulier en de nodige documenten die jouw bijzondere situatie kunnen aantonen. Afhankelijk van je situatie word je voor een extern advies doorverwezen naar de Medische Dienst, CAW Brussel of een medewerker van het Studiebegeleidingscentrum.

Wanneer aanvragen?

Uiterlijk 1 mei. Na deze datum kan je nog enkel een aanvraag indienen als:

• de situatie waarin je verkeert, is ontstaan na 1 mei én;
  • de situatie waarin je verkeert een VUB-kamer vereist om je studies aan te vatten of verder te zetten.