logo
Portal for

Heb je last van faalangst?

Maak jij je veel zorgen over jouw studies? Ga je er van uit dat het jou sowieso niet zal lukken? Vrees jij dat je zal buizen op jouw examens? Focus jij je vooral op wat niet goed gaat?

Deze onaangename gedachten kunnen er mogelijks op wijzen dat je last hebt van faalangst. Dit kan een negatieve invloed hebben op jouw welzijn als student. Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en wil je er iets aan doen? Bekijk dan zeker ons begeleidingsaanbod bij “Workshops” en “Individueel”.

Wil jij alvast zelf aan de slag gaan met enkele Tips & Tricks rond faalangst?

>>> Lees dan deze infographic!

 

Workshops

Elk semester organiseren de studentenpsychologen van Studiebegeleiding de faalangsttraining.  

>>> Intake gesprek Faalangsttraining opleidingen Etterbeek
>>> Intake gesprek Faalangsttraining opleidingen Jette

Faalangsttraining

Faalangsttraining bestaat uit 6 sessies van 2 uur verspreid over 7 weken. We vragen aan alle studenten om elke sessie aanwezig te kunnen zijn in het kader van continuïteit. Elke groep bestaat uit maximum 6 deelnemers. We houden de groepen bewust klein, zodat voldoende aandacht naar elke student kan gaan. Plaatsen zijn dus beperkt. Voor je je kan inschrijven, vindt er eerst een één-op-één kennismakingsgesprek plaats met een studentenpsycholoog.

Wat kan je verwachten?

Wat mag je allemaal verwachten van deze training? Een begrip krijgen van wat faalangst is en het aanleren van vaardigheden hoe hiermee om te gaan. Enerzijds krijg je een stukje theorie aangeleerd van ons, anderzijds worden er oefeningen aangereikt. De oefeningen worden zowel samen in groep gemaakt, als meegegeven als huiswerk om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Wat verwachten wij van jou? We spreken niet voor niets van een training. Leren omgaan met faalangst vraagt tijd en oefening. Daarom verwachten wij dat jij gemotiveerd bent om op een (inter)actieve manier deel te nemen aan deze training.

Interesse? Maak dan hier je afspraak voor een intakegesprek! 

>>> Intake gesprek Faalangsttraining opleidingen Etterbeek
>>> Intake gesprek Faalangsttraining opleidingen Jette

Ontdek onze workshops!

Kalender

Individuele begeleiding

De dienst Studiebegeleiding biedt naast workshops ook individuele begeleiding aan over omgaan met faalangst.

Wens je liever individueel begeleid te worden rond faalangst? Maak dan een afspraak bij een studentenpsycholoog.

 

Contacteer ons

Contactpunt