logo
Portal for

Studentenorganisaties

Door de rijkdom aan studentenorganisaties krijg je de unieke kans op een zuivere win-winsituatie: je rot amuseren én groeien als persoon. Met meer dan vijftig studentenorganisaties vind je zeker eentje die bij je past!

Reglementen studentenleven


Codex studentenleven, gebruikersrichtlijnen, leslokaalreglement, Reglement Beroep Studentenvoorzieningen, tuchtreglement, ...

Meer info

Erkende organisaties

Erkende studentenverenigingen genieten heel wat voordelen: makkelijker reserveren van lokalen, voorbehouden plaklocaties… en structurele subsidies. Wie hierover meer wil weten kan zich wenden tot het BSGgtgv of bij de verantwoordelijke Studentenwerking (studentenwerking@vub.be) op het Infopunt Studenten. Een overzicht van de door de Studentenraad erkende organisaties kan je vinden op de BSG-website.

BRUSSELS STUDENTEN GENOOTSCHAP – geen taal geen vrijheid

Het Brussels studenten genootschap - geen taal geen vrijheid (BSGgtgv of kortweg BSG) is het overkoepelende orgaan van de studentenorganisaties.

Het vertegenwoordigt ze tegenover de academische overheid en bevordert een vlotte wederzijdse communicatie. Ook de verdeling van de subsidies verloopt via hen. Daarnaast beheren ze verschillende faciliteiten (o.a. de BSG-zaal) ter ondersteuning van de studentenverenigingen. 

Wil je zelf een vereniging oprichten of een bestaande laten erkennen? Ook dat verloopt via hen. Erkenningsvoorwaarden vind je in de Codex Studentenleven. Indien je dan Pleinlaan 2 als adres wenst te gebruiken moet je de modelovereenkomst aanvullen en toevoegen aan de erkenningsaanvraag.

Een overzicht van alle erkende studentenorganisaties, activiteiten en BSG-diensten vind je op de BSG-website.

Pleinlaan 2 bus BSG, 1050 Elsene (Brussel)
bsggtgv@gmail.com
www.facebook.com/BSGgtgv

 

VIND JOUW STUDENTENORGANISATIE

overzicht

Studiekring Vrij Onderzoek draagt het grondprincipe van de VUB – het "vrij onderzoek" – uit

Vrij onderzoek staat voor de oprechte bereidheid om elke wereldbeschouwelijke of morele stellingname te verlaten voor iets nieuws en beter, eens daarvoor sterke rationele argumenten zijn ontdekt.

Concreet organiseren ze allerhande activiteiten, bijv. lezingen en debatten, waarin het principe van het vrije onderzoek centraal staat. Elke VUB-student is welkom!

Elke maandagavond van het academiejaar: vergadering om 20u gevolgd door vrije discussie en algeheel boeiend en gezellig samenzijn.

Triomflaan 35 (boven het OSD), 1160 Oudergem-Brussel
website
nieuwsbrief
stkvo@vub.ac.be
www.facebook.com/vrijonderzoek 

VIND JOUW STUDENTENORGANISATIE

overzicht

De Moeial is het onafhankelijke studententijdschrift van de VUB

Het studententijdschrift wordt maandelijks gratis verdeeld over de campussen van Etterbeek en Jette. Je kan de artikels ook online raadplegen.

De redactie bestaat geheel uit vrijwilligers en is continu op zoek naar studenten om hun team te versterken. Kriebelt je pen? Ben je gebeten door wat zich in en rond onze universiteit afspeelt? Of wil je het maken van een tijdschrift eens van A tot Z meemaken? Kom dan zeker eens langs op de wekelijkse redactievergadering, elke woensdag om 20u in het redactielokaal.

Triomflaan 35, 1160 Oudergem-Brussel
redactie@demoeial.be
http://demoeial.be/
www.facebook.com/deMoeial

Lees de Moeial digitaal

VIND JOUW STUDENTENORGANISATIE

overzicht