Studentenadministratie voor studenten met een gecombineerde inschrijving

Op bepaalde vlakken wijkt de studentenadministratie voor studenten met een gecombineerde inschrijving af van die van studenten met één inschrijving. Wat is belangrijk om te weten?

Inschrijven voor meer dan één opleiding

Bij de praktische informatie voor inschrijven als VUB-student vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven. Heb je toch nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Infopunt Studenten.

Voor huidige VUB-studenten

Onze tips wanneer je je online wilt aanmelden.

1. Je doet je herinschrijving in de 'basisopleiding' in de Selfservice Studenten.
  2. Meld je aan in de Selfservice Studenten voor de 'nieuwe' opleiding.
  3. Tijdens het aanmelden voor je nieuwe opleiding kies je op de pagina 'programmakeuze' bij:
    - 'programmakeuze' voor 'dit is een aanmelding waarbij ik inschrijvingen in diplomacontracten wil combineren'
    - 'filteraanbod' voor 'toon mij het volledige VUB-aanbod in functie van toelating op dossier.'
  4. Op de pagina 'documentenchecklijst' hoef je geen documenten meer op te laden.
  5. Voltooi deze aanmelding.

Voor nieuwe VUB-studenten

Onze tips wanneer je je online wilt aanmelden.

1. Meld je aan voor je eerste opleiding in de online aanmeldingsapplicatie
  2. Voor je tweede opleiding kies je in diezelfde applicatie op de homepage voor 'nieuwe aanmelding'
  3. Bevestig de eerder ingegeven informatie.
  4. Selecteer op de pagina 'programmakeuze' bij:
    - 'programmakeuze' 'dit is een aanmelding waarbij ik inschrijvingen in diplomacontracten wil combineren' (zie afbeelding hierboven).
    - bij 'loopbaan' de tweede opleiding die je wilt volgen
  5. Op de pagina 'documentenchecklijst' hoef je geen documenten meer op te laden.
  6. Voltooi deze aanmelding.

Studentenkaart

Ook al ben je ingeschreven voor twee opleidingen, je ontvangt één studentenkaart.

Inschrijvingsgetuigschriften

Je ontvangt standaard inschrijvingsgetuigschriften voor de basisopleiding die je volgt. Deze attesten volstaan voor alle nodige doeleinden, bijv. om je vervoersbewijs mee aan te vragen.

Wil je toch een inschrijvingsgetuigschrift van de bijkomende opleiding, vraag dit dan online aan.

! Let op 'Afwijking van de algemene regel' hieronder

Eénmaal per academiejaar het vaste gedeelte van het studiegeld verschuldigd

Je betaalt slechts eenmaal per academiejaar het vaste gedeelte van het studiegeld. Voor de berekening van het studiegeld worden de inschrijvingen van een student voor één of meerdere opleidingen en voor één of meerdere opleidingsonderdelen onder diploma - en creditcontract dan ook beschouwd als één inschrijving. Alle studiepunten worden hiervoor dus samengeteld.

Beursstudenten met een gecombineerde inschrijving

EER beurstariefstudenten die in 2019-2020 een bijkomende inschrijving nemen, betalen als studiegeld een vast bedrag van € 110,80 en een variabel bedrag van €0. Gezien het vaste bedrag slechts 1 maal per jaar verschuldigd is, betalen beursstudenten in de praktijk dus geen bijkomend inschrijvingsgeld voor een bijkomende inschrijving.

Bijna-beursstudenten met een gecombineerde inschrijving

EER bijna-beurstariefstudenten die in 2019-2020 een bijkomende inschrijving nemen, betalen als studiegeld een vast bedrag van € 242,80 en een variabel bedrag van €4,20.

Afwijking van de algemene regel

In afwijking van de algemene regel worden de inschrijvingen in de volgende opleidingen steeds beschouwd als afzonderlijke (dus niet als bijkomende) inschrijvingen:

• inschrijvingen voor (een voorbereidingsprogramma op) master - na - masteropleidingen
    • inschrijvingen voor een doctoraat
    • inschrijvingen voor een postgraduaat
    • inschrijvingen onder een examencontract met het oog op het behalen van credits
    • inschrijvingen onder een examencontract met het oog op het behalen van een diploma

De bepalingen voor beurs- en bijna-beurstariefstudenten zijn voor deze inschrijvingen niet van toepassing.

Voor algemene vragen en eerstelijnsinformatie

Infopunt Studenten

Vragen over of problemen met je inschrijving, studentenkaart, attesten of factuur?

Onderwijs- en Studentenadministratie