Studentenadministratie voor studenten met een gecombineerde inschrijving

Op bepaalde vlakken wijkt de studentenadministratie voor studenten met een gecombineerde inschrijving af van die van studenten met één inschrijving. Wat is belangrijk om te weten?

Inschrijven als student met een gecombineerde inschrijving

Bij de praktische informatie voor inschrijven als VUB-student vind je alle gegevens die je nodig hebt om je in te schrijven. Heb je toch nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Infopunt Studenten.

Onze tips alvast wanneer je je online wilt aanmelden:

• voor huidige VUB-studenten
  1. je doet je herinschrijving in de 'basisopleiding' in de Selfservice Studenten.
  2. Zodra je her-inschrijving in orde is, meld je je aan in de Selfservice Studenten voor de (nieuwe) opleiding.
  3. Tijdens het aanmelden voor je nieuwe opleiding kies je op de pagina 'programmakeuze' bij 'programmakeuze' voor 'dit is een aanmelding waarbij ik inschrijvingen in diplomacontracten wil combineren'.

• voor nieuwe VUB-studenten
  1. Meld je aan voor je eerste opleiding in de online aanmeldingsapplicatie
  2. Voor je tweede opleiding kies je in diezelfde applicatie op de homepage voor 'nieuwe aanmelding'
  3. Bevestig de eerder ingegeven informatie.
  4. Selecteer op de pagina 'programmakeuze' bij 'programmakeuze' 'dit is een aanmelding waarbij ik inschrijvingen in diplomacontracten wil combineren' (zie afbeelding hieronder).
  5. Kies bij 'programmakeuze' de tweede opleiding die je wilt volgen
  6. Voltooi deze aanmelding.

Basisopleiding op studentenkaart

Ook al ben je ingeschreven voor twee opleidingen, jij ontvangt ook één studentenkaart. De basisopleiding wordt vermeld op je studentenkaart.

Voorbeeld: Je bent ingeschreven voor het voorbereidingsprogramma en de master. Het voorbereidingsprogramma wordt vermeld op je studentenkaart

Inschrijvingsgetuigschriften

Je ontvangt standaard inschrijvingsgetuigschriften voor de basisopleiding die je volgt. Inschrijvingsgetuigschriften van de bijkomende opleiding moet je online aanvragen: deze worden niet standaard opgestuurd.

Voorbeeld: Je bent ingeschreven voor de bachelor en de master. Je ontvang alleen inschrijvingsgetuigschriften voor de bachelor.

Eénmaal per academiejaar het vaste gedeelte van het studiegeld verschuldigd

Je betaalt slechts eenmaal per academiejaar het vaste gedeelte van het studiegeld. Voor de berekening van het studiegeld worden de inschrijvingen van een student voor één of meerdere opleidingen en voor één of meerdere opleidingsonderdelen onder diploma - en creditcontract dan ook beschouwd als één inschrijving. Alle studiepunten worden hiervoor dus samengeteld.

Beursstudenten met een gecombineerde inschrijving

EER beurstariefstudenten die in 2017-2018 een bijkomende inschrijving nemen, betalen als studiegeld een vast bedrag van € 106,90 en een variabel bedrag van €0. Gezien het vaste bedrag slechts 1 maal per jaar verschuldigd is, betalen beursstudenten in de praktijk dus geen bijkomend inschrijvingsgeld voor een bijkomende inschrijving.

Afwijking van de algemene regel

In afwijking van de algemene regel worden de inschrijvingen in de volgende opleidingen steeds beschouwd als afzonderlijke (dus niet als bijkomende) inschrijvingen:

• inschrijvingen voor master - na - masteropleidingen
    • inschrijvingen voor een doctoraat
    • inschrijvingen voor een postgraduaat
    • inschrijvingen onder een examencontract met het oog op het behalen van credits
    • inschrijvingen onder een examencontract met het oog op het behalen van een diploma

Voor algemene vragen en eerstelijnsinformatie

Infopunt Studenten

Vragen over of problemen met je inschrijving, studentenkaart, attesten of factuur?

Onderwijs- en Studentenadministratie