logo
Portal for

Hernieuwde opleiding Rechten

Vanaf academiejaar 2018-2019 wordt de opleiding Rechten grondig hervormd. Deze hervorming zal gebeuren in twee fases.

Via deze webpagina's vind je alle informatie omtrent de programmawijzingen. Deze pagina's worden steeds geactualiseerd. Kom dus regelmatig een kijkje nemen zodat je steeds op de hoogte bent van de laatst beschikbare informatie.

  Wanneer zal mijn traject veranderen?

  Vanaf academiejaar 2018-2019 wijzigt:

  • 1e bachelor Rechten
  • 2e bachelor Rechten (gedeeltelijk)
  • 2e master Rechten (overgangsprogramma)

  Vanaf academiejaar 2019-2020 wijzigt:

  • 2e bachelor Rechten (volledig)
  • 3e bachelor Rechten
  • 1e master Rechten
  • 2e master Rechten (definitief nieuw programma)
  • Verkorte trajecten

   

  SNEL NAAR

  Programma

  Hier vind je de programma’s voor academiejaar 2018-2019 en 2019-2020 terug. Je kan ook de presentaties van de infosessies en de brochures raadplegen.

  Programma 2018-2019

  Programma 2019-2020

  Overzicht programma’s over de verschillende academiejaren heen

  Globaal overzicht:

  Overgangsmaatregelen

  Bij programmawijzingen horen steeds overgangsmaatregelen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de overgang naar het nieuwe programma voor jou zo vlot mogelijk verloopt. Je kan hieronder de overgangsmaatregelen per academiejaar raadplegen.

  2018-2019

  2019-2020

  Info volgt

  • Eerste bachelor in de rechten
  • Tweede en derde bachelor in de rechten
  • Master in de rechten
  • Schakelprogramma master in de rechten
  • Verkorte bachelor in de rechten

  Inschrijvingsvereisten

  Om een opleidingsonderdeel te mogen volgen dien je meestal te voldoen aan bepaalde inschrijvingsvereisten. Deze vereisten worden gedefinieerd in termen van pre- en/of corequisites.

  Pre- en corequisites

  Een prerequisite is een opleidingsonderdeel waarvoor je geslaagd (of gedelibereerd) moet zijn vooraleer je kan inschrijven voor een ander opleidingsonderdeel.

  Een corequisite is een opleidingsonderdeel dat, indien nog niet verworven, je gelijktijdig met een ander opleidingsonderdeel moet volgen.

  Naast de pre- en/of corequisites kennen heel wat opleidingsonderdelen als bijkomende inschrijvingsvereiste dat je voor een minimumaantal studiepunten in je traject dient geslaagd te zijn.

  2019-2020

  Info volgt

  • Bachelor in de rechten
  • Master in de rechten
  • Schakelprogramma master in de rechten
  • Verkorte bachelor in de rechten

  Hoe stel ik mijn traject samen?

  Door de impact van de programmawijzigingen zal het samenstellen van jouw studietraject anders verlopen. Je kan hieronder het document dat van toepassing is op jouw situatie raadplegen. Op die manier heb je een duidelijk overzicht van jouw mogelijkheden in de samenstelling van je jaarprogramma en hoe je dit in orde kan brengen. Houd bij het samenstellen van jouw traject rekening met het programma, de overgangsmaatregelen die voor jouw situatie van toepassing zijn en de inschrijvingsvereisten van de vakken.

  Formulier individueel studietraject 2018-2019

  Studenten in een individueel traject eerste bachelor, tweede bachelor en tweede master in de rechten kunnen in 2018-2019 niet zelf hun vakkenregistratie in orde brengen. Deze studenten moeten het formulier ‘individueel studietraject 2018-2019’ ingevuld binnenbrengen in het faculteitssecretariaat in lokaal 4C301 (iedere werkdag van 9u00 tot 12u00 en 13u00 tot 16u00). Buiten de werkuren kan het document achtergelaten worden in de brievenbus van het faculteitssecretariaat.

  Op basis van dit formulier kan het voorgestelde traject goedgekeurd worden en zal deze geregistreerd worden door de studietrajectbegeleiding.

  Vragen over de samenstelling van jouw traject of het invullen van het formulier ‘individueel studietraject 2018-2019’? 
  Kom dan langs op een van onze groepssessies! Tijdens de groepssessies gaan we praktisch aan de slag met jouw eigen (individuele) programma. Na dit moment heb je jouw programma uitgetekend.

  Dagstudenten:

  Contact

  De studietrajectbegeleider informeert, adviseert en begeleidt jou in je studieprogramma. Je kan bij hem of haar terecht met al je vragen over je persoonlijk studieprogramma.

  Heb je nog vragen over de programmawijzigingen of hoe het traject er voor jou specifiek zal uitzien? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Naar de contactgegevens van de studietrajectbegeleiders >>>