News about support & equal opportunities

• Heb je de studietoelage nog niet aangevraagd voor dit academiejaar? Wacht dan niet langer, want 1 juni 2019 is de uiterste datum om een aanvraag voor academiejaar 2018-2019 in te dienen. Aanvragen ingediend na deze datum zijn onherroepelijk te laat.

• Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Tegenslag of extra studiekosten? Door omstandigheden word je thuis niet meer financieel gesteund en sta je er alleen voor? Dan kan je aan de VUB een extra beurs aanvragen om zo een financieel duwtje in de rug te krijgen.

• Studeren aan de VUB brengt heel wat studiekosten met zich mee. De studietoelage van de Vlaamse overheid is daarom een belangrijke inkomstenbron die je als student helpt om je studiekosten betaalbaar te houden. Je hebt tijd tot 1 juni 2019 om je aanvraag in te dienen, maar je doet dit best zo snel mogelijk.

• Is het moeilijk om de maandelijkse huur van je kot te betalen? Dan kan je een huurtoelage aanvragen.

Zo’n huurtoelage kan je verkrijgen voor een kamer of studio van de Vrije Universiteit Brussel, het EhB Studentenhome Jette, U-Residence, BRU UPKOT, JET UPKOT of het kamerbestand van Br(ik. Om voor een huurtoelage in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen en wordt je sociaalfinanciële situatie onderzocht. De huurtoelage bedraagt tussen 10 en 100 euro per maand.