News about support & equal opportunities

• Heb je de studietoelage nog niet aangevraagd voor dit academiejaar? Wacht hier niet langer mee, want 1 juni 2019 is de uiterste datum om een studietoelage voor academiejaar 2018-2019 aan te vragen. Heeft de afdeling Studietoelagen voor jou automatisch een dossier gestart? Dan moet je dit ook vervolledigen ten laatste op 1 juni 2019.

Alle aanvragen en vooraf ingevulde formulieren die de afdeling Studietoelagen na 1 juni 2019 ontvangt, zijn te laat en worden niet meer behandeld.

•

Als je op 1 mei 2019 nog geen beslissing over je Studietoelage van de Vlaamse Overheid hebt ontvangen, krijg je een bijkomende studiegeldfactuur toegestuurd op je VUB e-mail.

Waarom?

• Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Tegenslag of extra studiekosten? Door omstandigheden word je thuis niet meer financieel gesteund en sta je er alleen voor? Dan kan je aan de VUB een extra beurs aanvragen om zo een financieel duwtje in de rug te krijgen.

• Is het moeilijk om de maandelijkse huur van je kot te betalen? Dan kan je een huurtoelage aanvragen.

Zo’n huurtoelage kan je verkrijgen voor een kamer of studio van de Vrije Universiteit Brussel, het EhB Studentenhome Jette, U-Residence, BRU UPKOT, JET UPKOT of het kamerbestand van Br(ik. Om voor een huurtoelage in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen en wordt je sociaalfinanciële situatie onderzocht. De huurtoelage bedraagt tussen 10 en 100 euro per maand.