News about studiebegeleiding

• Dit is een nieuwe fase in jouw leven. Je twijfelt tussen verder studeren of toch al de stap naar de arbeidsmarkt te zetten? Misschien ben je wel al aan het solliciteren maar kan je nog enkele praktische tips gebruiken.

• We zitten met z’n allen al een tijdje in ‘ons kot’ en dat blijft voorlopig nog even zo. Voor jou als student zorgt dat voor heel wat extra uitdagingen: je wordt overstelpt met mails en informatie, het is onzeker in welke vorm jouw examens zullen doorgaan, je vindt moeilijk de zelfdiscipline om te starten met studeren,….

Daarom organiseert studiebegeleiding Q&A sessies van 30 minuten over verschillende thema’s. De planning kan je hieronder vinden. Deze wordt elke week aangevuld met nieuwe topics.

•

Onze universiteit gaat volledig digitaal tot het einde van dit academiejaar, en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

De studiebegeleiding helpt je alvast graag een handje vanop afstand, met deze handige online studietips! Zowel algemene tips & tricks, als specifieke ondersteuning voor studeren in tijden van Corona.

>>>  ONLINE STUDEREN  <<<

• Zowel de studieruimte als het contactpunt zijn momenteel gesloten. Studiebegeleiding blijft wel bereikbaar via mail: begeleiding@vub.be

• Begeleidingen blijven mogelijk en worden vanop afstand georganiseerd, bijvoorbeeld via email, Skype, telefonisch.

• Check hier een heleboel handige online studietips en extra ondersteuning voor studeren vanop afstand

•

Studenten bij wie de examenresultaten tegenvielen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een studievoortgangsgesprek. Concreet gaat het om eerstejaarsstudenten in een (verkorte) bachelor, schakel- of voorbereidingsprogramma die minder dan 60% van hun opgenomen studiepunten in het eerste semester behaalden.

• De examens naderen met rasse schreden en de VUB steekt je daarbij een hart onder de riem. Vanaf 19 mei verwelkomen we jou op en buiten de campus voor de massablok. Want samen studeren maakt de moeilijke momenten meteen veel draaglijker. Wat, waar en hoe? We zetten het allemaal voor je op een rij.

Van 19 mei tot en met 29 juni stelt de VUB extra studieruimtes open naar aanloop van de examens. Hier vind je terug waar je terecht kan en tot hoe laat.