logo
Portal for

U bent hier

News about Sport

 • CORONA VIRUS UPDATE VUB SPORT ‼️

  Ook de VUB volgt nauwgezet de richtlijnen van de overheid en wenst maximaal bij te dragen tot de vertraging van de verspreiding van het virus in Brussel, België, Europa en omstreken. Daarom heeft het crisisteam van de VUB beslist om vanaf maandag 16/3/2020 de activiteiten van de universiteit te reduceren tot deze die absoluut noodzakelijk zijn mbt onderwijs en onderzoek. Telewerk en teleonderwijs worden maximaal toegepast. Activiteiten waarbij meer dan 50 mensen in een gesloten ruimte zijn worden geannuleerd.

 • Ook dit academiejaar kun je als VUB-student op skivakantie tijdens de lesvrije week van 31 januari tot 9 februari 2020.

  Of je nu een expert bent die op zoek gaat naar de steilste zwarte pistes of net een beginner die deze fantastische sport graag onder de knie krijgt op een mooie blauwe piste, een VUB skireis is zeker de moeite waard. Je smeedt er nieuwe vriendschappen, komt misschien wel een fantastisch nieuw lief tegen en feest er als de beesten met de verenigingen! 

 • Voor de zomer konden we al melden dat het veldritpeloton komende winter opnieuw afzakt naar onze campus. Op zondag 5 januari 2020 vindt de tweede Brussels Universities Cyclocross plaats, de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Wat kan je zoal verwachten? En… hoe win je  tickets voor de Koppenbergcross? 

 • Op vrijdag 11 oktober organiseert de Onderzoeksalliantie Stadsgeschiedenis van de VUB en de UGent een interessante workshop over ambachten en stedelijke economieën in de Zuidelijke Nederlanden (12e-19e eeuw) in het Vleeshuis naast het Yper Museum in Ieper. De keynote-lezing zal verzorgd worden door Martha Howell (Columbia, NY).

 • Ook tijdens de aankomende blok- & examenperiode organiseert de VUB sportdienst ism Infopunt sportieve & gratis ontspanningsmogelijkheden voor studenten.

   

  Met je sportknipkaart kan je vanaf 27/05/2019 deelnemen aan onderstaande sportactiviteiten, die doorgaan in het VUB sportcomplex:

  Maandag:
  Badminton - 17 - 19 uur
  Basketbal: 17 - 19 uur

 • De VUB biedt heel wat mogelijkheiden en faciliteiten om aan je conditie te werken. Een zware work-out of gewoon dolle pret, je vindt zeker jouw gading in het aanbod.

 • Onze studenten hebben de VUB-kleuren in ere gehouden tijdens de Studentenkampioenschappen. Bedankt voor jullie inzet, toppers!

 • WAT & WANNEER?

  1ste week paasvakantie - 6 t/m 10 april 2020

  "SPORT & SPLASH": Elke dag wordt de zwemkledij aangetrokken zodat de kids zich kunnen verdiepen in de zwemwereld, maar ook andere (water)-sporttakken komen aan bod. De rode draad is watergewenning en/of het verbeteren van de traditionele zwemtechnieken. Maar ze ontdekken ook dat zwemmen de basis is voor oa reddendn zwemmen, waterpolo, duiken, kayak... En dat allemaal in combinatie met omnisport, spel en avontuur.

  Prijs: 145 € (15 € korting voor kinderen van VUB personeel).
   

 • Update academiejaar 2018/2019
  De sportkaart kost €8 en is geldig voor vijf jaar. Deze gepersonaliseerde magneetkaart geeft je toegang tot de sportfaciliteiten en kan in enkele minuten worden aangemaakt op één van de sportinfopunten. Je kan ze ook online aanvragen en ontvangt ze dan twee weken later via de post.