logo
Portal for

U bent hier

News about Nice to know

 • Vanaf het tweede semester zijn de vernieuwde lesroosters beschikbaar. De lesroosters hebben een duidelijkere weergave en bevatten verbeterde functies.

   

  Zoals voorheen kan je de lesroosters zowel voor studentengroepen als voor cursussen opzoeken.

  Een overzicht van de nieuwigheden:

 • De Vlaamse Gemeenschapscomissie ondersteunt Brusselse studenten op drie verschillende manieren. Hieronder kan je een kijkje nemen naar de verschillende manieren waarop het VGC jouw project kan ondersteunen.

   

  Kom uit je kot: laat je zotste idee sponsoren!

 • Elke dinsdag kun je eerlijke voeding en echte artisanale producten hier op de VUB afhalen. Via de Buurderij koop je groenten, fruit, brood, vlees, kaas etc. rechtstreeks van de boeren.

   

  Wat zijn de voordelen?

  Je weet waar je producten vandaan komen, ze zijn dagvers en je kiest voor gezond en duurzaam eten. Wanneer je je bestelling afhaalt, kun je dan ook nog even een praatje te slaan met de boeren die de producten kweekten.

 • De VGC start met een projectsubsidie voor alle studenten die studeren aan een Nederlandstalige hogeronderwijsinstelling in Brussel en die, samen met medestudenten, een project/actie/evenement willen organiseren waarmee je inzet op Brussel als studentenstad. Dat kan bijvoorbeeld met je studentenvereniging, maar even goed voor een actie die je samen met enkele medestudenten op poten wil zetten.

   

  De VGC wil een duwtje in de rug geven van studenten en studentenorganisaties die activiteiten of projecten opzetten om:

 • Vanaf 1 januari 2018 is de Lage Emissie Zone (LEZ) in Brussel van kracht. De LEZ houdt in dat de meest vervuilende voertuigen geen toegang hebben tot een groot deel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze maatregel wordt getroffen om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren.

   

 • Op de Duurzame Dinsdag van 28/11 voorziet het studentenrestaurant Etterbeek een volledig low-impact menu. Zo worden er meer plantaardige schotels, enkel vlees met een lagere koolstofvoetafdruk en duurzame vis geserveerd.

  Wil je meer weten over alle duurzame maatregelen in de resto? Neem dan een kijkje op deze link: https://student.vub.be/resto/duurzaamheidsmaatregels#veggie-en-soja.

 • Sinds jaar en dag kan je op de VUB terecht in je zoektocht naar een bijverdienste als student. Daar kwam vroeger wat heen-en-weer lopen en mailen bij kijken. Dankzij de nieuwe jobdatabank solliciteer je nu volledig online.

   

 • Met de gloednieuwe app “My Timetable” kiezen studenten en docenten aan de VUB zelf welke lessen in hun individuele lesroosters verschijnen. Vanaf 15 september 2017 vormt “My Timetable” een handige aanvulling op de bestaande lesroosters op basis van studentengroepen.

  De voordelen van "My Timetable" op een rijtje

 • Wat Office365 voor jou kan betekenen: