logo
Portal for

U bent hier

News about Mobiliteit

 • Van 14 oktober tot en met 11 november voert Infrabel werken uit om de spoorinfrastructuur in Brussel-Zuid te moderniseren. De werken hebben impact op het traject van sommige piekuurtreinen naar en van Brussel. De NMBS heeft een alternatief vervoersplan opgesteld. De meerderheid van de treinen van, naar en in Brussel blijven momenteel ongewijzigd, waaronder alle rechtstreekse treinen naar station Etterbeek. Station Jette wordt door meer treinen bediend, een trein naar/van Jette wordt geschapt.

 • Van de campus naar je kot, een theatervoorstelling of feestje aan de Beurs: met het openbaar vervoer ben je er zo. Voor 50 euro reis je het hele academiejaar rond in Brussel. Bestel of vernieuw jouw abonnement.

   
 • Op woensdag 21 en donderdag 22 augustus wordt de wegmarkering op de campus in Etterbeek vernieuwd.

   

  Volg de parkeerinstructies en vermijd zo dat je auto wordt weggesleept.

  • parkeer je auto niet naast een geel-witte wegmarkering

  • parkeer je auto niet bij een bord "niet parkeren"

   

 • VUB wil haar ecologische, economische en sociale impact kennen en toetsen aan de Sustainable Development Goals van de United Nations; de SDGs.

  Daarom vragen we aan alle medewerkers en studenten wat de maatschappelijke impacts en duurzaamheidsprioriteiten voor de universiteit moeten zijn. Doe mee aan deze bevraging van slechts 5 minuten en laat ons weten welke maatschappelijke thema's jij belangrijk vindt.

 • In 2019 evolueren de toegangscriteria tot de Lage Emissie Zone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De LEZ is 7 dagen op 7 en 24 uur per dag van toepassing. Sinds 1 oktober 2018 leidt het niet naleven tot een geldboete.

 • Het Brussels Gewest heeft een noodplan opgesteld voor periodes van slechte luchtkwaliteit. In dit noodplan zijn drie luchtkwaliteitsdrempels gedefinieerd, die elk een verschillende impact hebben op de mobiliteit in het Brussels Gewest. Afhankelijk van de graad van de luchtverontreiniging worden er snelheidsbeperkingen opgelegd, worden alternatieve vervoerswijzen gepromoot of wordt een volledig rijverbod opgelegd.

   

 • Op 1 september 2018 is het zover: tram 9 begint te rijden tussen Simonis en de Brussels Health Campus. Dat zal de reistijd naar de campus aanzienlijk verkorten, want zowel de tram als de nieuwe buslijnen gaan sneller én frequenter van en naar de campus rijden!

   

  Je verplaatst je vanaf nu ook gemakkelijker tussen de campussen in Etterbeek en Jette.

 • Brussel Mobiliteit renoveert de Leopold II -tunnel.

   

  Daarom zal de tunnel in juli en augustus 2018, 2019 en 2020 volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Buiten deze zomervakanties zal de tunnel tijdens de nachten van zondag tot en met donderdag versperd zijn voor alle verkeer.