logo
Portal for

U bent hier

News about housing

 • Wat gebeurt er bij een Covid-19 besmettingsgolf op de VUB?

  Bij een besmettingspiek zullen we studenten niet dwingen om hun kot te verlaten. De kans bestaat wel dat de overheid hen vraagt om een vaste verblijfplaats te kiezen. Je beslissing om op VUB-kot te gaan neem je voor een jaar. Het contract laat niet toe dat je tussentijds opzegt.

 •  

  Prioriteitenlijst

   

  Brussels Humanities,
  Sciences & Engineering campus

  Brussels Health campus

  Rang 1

  0

  0

  Rang 4

  197

  5

  Rang 5

  135

  10

  Rang 6 

  46

  1

 • Op het einde van deze maand past De Lijn haar dienstregeling in de provincie Vlaams-Brabant aan. Dit heeft ook een invloed op de lijnen die de Brussels Health Campus bedienen. Vanaf 28-6-2020 zal ook de nieuwe Ringtrambus ingezet worden.

 •  

  01/05/2020 is de deadline om een aanvraag in te dienen om prioritair een VUB-kamer toegewezen te krijgen via een bijzondere procedure.

 • Gedurende de veiligheidsmaatregelen in het kader van het Coronavirus is er een tijdelijke opschorting van de Lage Emissie Zone (LEZ) in Brussel en worden er geen boetes uitgeschreven. Door deze maatregel kunnen burgers hun essentiële verplaatsingen maken.
  De LEZ is terug van kracht vanaf de eerste dag van de maand die volgt op het einde van de maatregelen die de federale overheid heeft genomen.

 • Vanaf 2020 is het mogelijk om een dagpas te kopen of een buitenlands voertuig te registreren de dag na de toegang tot de LEZ in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daarnaast zullen inbreuken tegen de verhoogde toegangscriteria (diesel Euronorm 3) vanaf 1 april 2020 beboet worden.

 • In het kader van mobiliteit, veiligheid en welzijn wordt er kortelings gestart met het installeren van slagbomen op campus Etterbeek.

  Eerst wordt de bestaande toegangscontrole verwijderd, vervolgens wordt er een nieuwe wegdek en eiland geplaatst en tenslotte worden de slagbomen zelf geplaatst.

  Check de planning op : vub.be/parking

 • Vanaf 13 november 2019 kan je beide terugvinden in het nieuwe gebouw X1 op de campus in Etterbeek.

  Bekijk op het campusplan waar dit gebouw ligt >>>

  Tot en met 6 november 2019 kan je nog langsgaan in gebouw P. Van 7 november t.e.m. 12 november 2019 zijn beide diensten gesloten. Vanaf 13 november 2019 helpen de medewerkers je weer graag verder in gebouw X1.

 • Beste collega’s,

   

  Langs deze weg willen we jullie informeren dat de renovatiewerken op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het Braemgebouw momenteel even stil liggen omdat er een asbesttoepassing is aangetroffen die niet gekend was en niet in de asbestinventaris was opgenomen. Er is nooit gevaar geweest tot blootstelling voor arbeiders op de werf noch personeel of andere gebruikers van het gebouw. Om dit te kunnen blijven garanderen tijdens de verdere werken nemen we even de tijd om alles grondig te evalueren.