logo
Portal for

U bent hier

News about Go abroad

 • Het Taipei Representative Office in de EU en België biedt jaarlijks beurzen aan voor het leren van talen of voor studieprogramma's aan studenten uit de Benelux. Momenteel staan de volgende programma's open voor aanvraag:

 • Vanwege VLUHR:

  Vanuit China is er ook dit jaar een oproep i.v.m. mobiliteitsbeurzen voor Vlaamse studenten (Bachelor-, Master- en PhD. studenten). In totaal worden er door ons kantoor 12 kandidaten (+ 2 reservekandidaten) geselecteerd. Gelieve er rekening mee te houden dat de kandidaten liefst uit verschillende opleidingen komen en niet enkel uit de opleiding Chinees.

 • Op 11 december 2019 van 12:00 tot 14:00 organiseren de VUB International Relations office (IRMO) en het VUB R&D departement een info sessie met de Belgian American Educational Foundation (BAEF) en de Commision for Education Exchange between the United States, Belgium and Luxembourg (Fulbright). 

  Beiden zijn voor studenten, onderzoekers en docenten met de Belgische (en/of Luxemburgische) nationaliteit. Belangrijk voor studenten: je moet de Belgische nationaliteit hebben en op het moment dat de Fellowship ingaat, een Bachelor diploma hebben. 

 • Global Minds 2020Het Global Minds Programme, ondersteund door VLIR-UOS, heeft als doel de capaciteit van de VUB op het gebied van kennis, wetenschappelijke benaderingen en technologieën te vergroten om de samenwerking met partners in het Zuiden (ontwikkelingslanden) te ondersteunen, te verbeteren en uit te

 • Research studenten (Master's niveau of hoger) kunnen appliceren op: https://www.be.emb-japan.go.jp/itpr_en/study_researchstudents_info.html

  Undergraduates kunnen hun aanvraag hier indienen:  https://www.be.emb-japan.go.jp/itpr_en/study_undergraduate_info.html

  Voor meer informatie, contacteer:

  Yuki IKOMA, Embassy of Japan, Belgium

 • Je houdt van anders reizen? Je wilt de wereld op een unieke manier ontdekken en je bent daarbovenop ook nog eens gebeten door vrijwilligerswerk?  Dan is een vrijwilligersreis met Bouworde vzw iets voor jou!

  Veertien dagen meedraaien in een centrum voor kinderen met een beperking in Kroatië? Vier weken bouwen aan een informaticalokaal in Togo? Een kennismaking met het onderwijs in Tanzania of Indonesië? Of liever drie maanden duurzaam leren bouwen met bamboe in de Filipijnen? Het kan allemaal!