logo
Portal for

U bent hier

News about Front

 • UNICA, het Netwerk van Universiteiten van de Hoofdsteden van Europa, deelt een enquête die peilt naar de verwachtingen van studenten over de inspanningen die universiteiten doen als het gaat over duurzaamheid. De National Union of Students van het Verenigd Koninkrijk organiseert het onderzoek. Als je meedoet kun je een prijs ter waarde van €100 winnen. Je hebt tot 30 april om de enquête in te vullen. Deel jouw mening en laat de onderzoekers weten wat jij denk over het milieu en duurzame ontwikkeling.

 • Kan je omwille van je studieplanning onmogelijk gaan stemmen of als voorzitter of bijzitter helpen op de dag van de verkiezingen? Dan kan je een attest aanvragen bij de Onderwijs- en Studentenadministratie.

   

  Om dit attest te bekomen, stuur je een mailtje naar studentenadministratie@vub.be. Je kan dit attest gebruiken als

 • Dinsdag 2 april organiseerde De Moeial het allereerste Groot Dictee der VUB. Van de 22 deelnemers scoorde Anna Milojkowic van de faculteit ES het best met 50 fouten. Alle deelnemers samen maakten in totaal 1373 fouten.

 • Op maandag 22 april 2019 is de VUB gesloten. Sommige diensten hebben ook aangepaste openingsuren tijdens de lentevakantie.

   

  Faculteitssecretariaten

  Openingsuren

 • De lentevakantie is de ideale gelegenheid om in je boeken te duiken, maar ook ontspanning mag niet ontbreken de komende twee weken. We geven je alvast wat inspiratie met tien leuke Brusselse belevenissen.

 • De Academische Raad gaf de finale goedkeuring voor een reeks aanpassingen aan het Onderwijs- en Examenreglement. Een aantal van die aanpassingen zijn er gekomen na positief advies van de studentenraad.

 • Sociaaljuridisch advies op maat
  Als student wil je in de best mogelijke omstandigheden studeren en zo je diploma halen. Om dit mogelijk te maken, kan je bij Studentenstatuut & studiefinanciering terecht voor informatie en advies op maat.

  Sociaaljuridische dienstverlening

 • Sinds vorig jaar heeft de VUB een partnerschap met de University of the Gambia (UTG), momenteel de enige openbare universiteit van het land. Enkele Gambiaanse studenten komen in september aan de VUB studeren voor een semester, met financiële hulp van de Europese Unie. Vanuit de VUB nemen deze zomer enkele studenten deel aan hun Summer School.

 • De Vrije Universiteit Brussel, University of Warwick, Université Paris Seine, University of Gothenburg, Pompeu Fabra University Barcelona en University of Ljubljana stappen vanaf nu samen in een nieuwe Europese universitaire alliantie: ‘EUTOPIA’. De samenwerking kadert in de oproep van de Europese Commissie om de Europese samenwerking in hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek uit te breiden en te versterken. 

 • Naar jaarlijkse traditie kiezen alle studenten van de VUB in het voorjaar hun studentenvertegenwoordigers voor het komende academiejaar. Wil jij inspraak in de planning van de examens? Heb je een origineel idee over hoe de campus er moet uitzien? Of wil je je mening kwijt over studiekosten voor studenten? Dan ben jij ongetwijfeld de ideale studentenvertegenwoordiger!

  Als studentenvertegenwoordiger krijg je de kans mee te werken aan het bestuur van je universiteit. Je hebt inspraak in het beleid en verdedigt op democratische wijze de belangen van je medestudenten.

Pagina's