logo
Portal for

U bent hier

News about Front

 • CHanGE (Campaign for sexual Health & Gender Equality) is een project van UCOS over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Jaarlijks selecteren zij 12 gemotiveerde CHanGEmakers die in 3 teams op internationale onderzoeksreis trekken om verschillende activisten en organisaties te ontmoeten. Nadien wordt er in België volop campagne gevoerd om het draagvlak voor een gendergelijke wereld te vergroten.
   
 • Fietsen in Brussel zit in de lift. En we vinden het helemaal top dat jullie vooral blijven fietsen in de winter, maar 14% van de fietsers rijdt nog steeds zonder licht. In het najaar wordt dat extra gevaarlijk. Je denkt misschien dat je wel zichtbaar bent door het stadslicht, maar dat is niet het geval. Rijd daarom altijd met een fietslicht, want wij zien je graag. Letterlijk. En ook een beetje figuurlijk. Zo graag zelf dat de fietsorganisaties en het gewest je ontbijt en lichtjes cadeau doen.

 • Dit semester is de resto op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus ook 's avonds open. Vanaf deze week is de resto op vrijdagavond gesloten. Van maandag tot donderdag kan je er 's avonds wel nog terecht voor warme maaltijden, soep, broodjes, koffie en meer.

   

  Openingsuren en praktische info >>>

  Dag- en avondmenu >>>

 • Vanaf 13 november 2019 kan je beide terugvinden in het nieuwe gebouw X1 op de campus in Etterbeek.

  Bekijk op het campusplan waar dit gebouw ligt >>>

  Tot en met 6 november 2019 kan je nog langsgaan in gebouw P. Van 7 november t.e.m. 12 november 2019 zijn beide diensten gesloten. Vanaf 13 november 2019 helpen de medewerkers je weer graag verder in gebouw X1.

 • VUB International Relations Office lanceert een oproep tot internationaliseringsactiviteiten georganiseerd door VUB-studenten.

  Het doel is om studenten financiering te bieden voor het organiseren van evenementen in verband met internationalisering. Dit betekent evenementen die,

 • Vielen de resultaten van je proefexamens tegen? Heb je twijfels over je studiekeuze? Voel je je (nog) niet goed aan de universiteit? Blijf er niet mee zitten, kom langs en praat erover.

   

 • Vanaf januari gaat de keuken van BAR PILAR open, maar je kan er nu al terecht in de pop-up voor belegd biobrood, maaltijdsoep en een zoete heerlijkheid zoals bananenbrood. Het aanbod is huisgemaakt en waar mogelijk biologisch. Het wisselt naargelang aanbod en inspiratie. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken en biedt mooie vooruitzichten op wat de keuken vanaf 2020 in petto heeft.

  De pop-up van BAR PILAR is open van dinsdag tot zaterdag tussen 12u en 18u. 

 • VUBorkest brengt Amor Mundi.

  Een hart dat sneller slaat voor een ander betekent 'Liefde'. Een hart dat sneller slaat voor miljarden mensen, dat moet dan liefde voor de wereld zijn of 'Amor Mundi'. Daar is meer voor nodig dan dat ene pijltje van Cupido! Daarom zal VUBorkest tijdens de herfstconcerten van 2019 mee een zetje geven, aangevuurd door Yoeri Lewijze en Ingrid Vanrutten.

 • Global Minds 2020Het Global Minds Programme, ondersteund door VLIR-UOS, heeft als doel de capaciteit van de VUB op het gebied van kennis, wetenschappelijke benaderingen en technologieën te vergroten om de samenwerking met partners in het Zuiden (ontwikkelingslanden) te ondersteunen, te verbeteren en uit te

 • Blijft de trofee van ‘De Campus Cup’ in de bibliotheek van de Gentse faculteit Rechtsgeleerdheid of krijgt deze binnenkort een nieuwe thuis op de VUB-campus? Ga de uitdaging aan en verdedig de VUB-kleuren in het tweede seizoen van de populaire studentenquiz op Canvas. Wie weet, misschien mogen jijzelf en enkele studiegenoten wel een jaar lang door het leven gaan als de slimste studenten van Vlaanderen!

Pagina's