logo
Portal for

U bent hier

News about Front

 • De studentenraad wisselt elk academiejaar. Daarom houden we na de lentevakantie een verkiezingsweek. Van 27 april tot en met 4 mei kiezen alle VUB-studenten hun studentenvertegenwoordigers.

 • Heb je de studietoelage nog niet aangevraagd voor dit academiejaar? Wacht niet te lang, want 1 juni 2020 is de uiterste datum om een aanvraag voor academiejaar 2019-2020 in te dienen. Aanvragen ingediend na deze datum zijn onherroepelijk te laat.

 •  

  Het is moeilijk om nieuws over het coronavirus te vermijden en sommige krantenkoppen zouden een gevoel van ongerustheid kunnen opwekken. De Vrije Universiteit Brussel en UZ Brussel willen ervoor zorgen dat de hele VUB-gemeenschap de juiste informatie krijgt.

  Raadpleeg www.vub.be/coronavirus voor alle informatie.
  De informatie op bovenstaande webpagina zal regelmatig geactualiseerd worden naarmate de situatie evolueert.

 •  

  Studenten bij wie de examenresultaten tegenvielen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een studievoortgangsgesprek. Concreet gaat het om eerstejaarsstudenten in een (verkorte) bachelor, schakel- of voorbereidingsprogramma die minder dan 60% van hun opgenomen studiepunten in het eerste semester behaalden.

 • Het Taipei Representative Office in de EU en België biedt jaarlijks beurzen aan voor het leren van talen of voor studieprogramma's aan studenten uit de Benelux. Momenteel staan de volgende programma's open voor aanvraag:

 • Examens, toetsen en evaluaties zijn een belangrijk deel van de opleiding van iedere student. De dienst Onderwijs & Studentenzaken van de VUB heeft de laatste jaren alle opleidingen ondersteund om de kwaliteit te verbeteren van die examens en toetsvormen. Ze willen nu graag nagaan hoe opleidingen feitelijk omgaan met evaluaties. Daarom plannen ze een aantal gesprekken met opleidingsraadvoorzitters, docenten en studenten. Deze gesprekken zullen plaatsvinden met een panel van interne en externe experten onder voorzitterschap van prof. dr. Nadine Engels.

 • Omwille van de snelle verspreiding van het Coronavirus, oordeelt de VUB dat het momenteel niet verantwoord is om naar China of Hongkong te reizen. Rekening houdend met onvoorspelbaarheid van de evolutie en de verspreiding van het virus, hebben rector en vice-rectoren beslist dat er geen risico’s mogen worden genomen en dat derhalve studieverblijven niet worden toegelaten tot nader bericht.

 • Vanwege VLUHR:

  Vanuit China is er ook dit jaar een oproep i.v.m. mobiliteitsbeurzen voor Vlaamse studenten (Bachelor-, Master- en PhD. studenten). In totaal worden er door ons kantoor 12 kandidaten (+ 2 reservekandidaten) geselecteerd. Gelieve er rekening mee te houden dat de kandidaten liefst uit verschillende opleidingen komen en niet enkel uit de opleiding Chinees.

 • We bleven allemaal hopen, familie en vrienden, studenten en personeel van de Vrije Universiteit Brussel, dat alles toch nog goed zou komen. Het mocht niet zijn: zondag kwam het bericht dat het lichaam van Frederik Vanclooster, masterstudent computerwetenschappen, is teruggevonden.

   

 • Altijd al willen massablokken in Bozar, het Muntpunt of bij een grote bank? Dat kan! BRIK organiseert van 16 december 2019 tot 31 januari 2020 Study Spaces op verschillende unieke locaties in Brussel. 

  Bekijk de studeerplekjes >>>

  Check updates en leuke extra's >>>

Pagina's