logo
Portal for

U bent hier

News about Front

 • Naast de verplichting om mondmaskers te dragen in de gebouwen, auditoria en bibliotheken... is het nu ook verplicht om mondmaskers buiten de gebouwen te dragen. Dit geldt voor alle campussen. We ontwikkelen een nieuwe gewoonte en nemen daarom volgende maatregel:

 • Nog op zoek naar een studieplek voor tijdens de herexamens? Wij hebben hieronder enkele studieplekken opgesomd. Check ook zeker welke studieplekken jouw eigen gemeente aanbiedt! Studenten die een rustige examenplaats op de campus nodig hebben kunnen dit hieronder aanvragen.

 • Sommige onder jullie brachten of brengen een welverdiende vakantie door in het buitenland. Intussen worden we geconfronteerd met een opflakkering van het virus. Om de verspreiding tegen te gaan zijn er strikte regels van toepassing wat betreft vertrek naar én terugkeer uit het buitenland.

  We vragen aan elk van jullie om deze regelgeving na te leven. Het is nodig dat ieder van ons zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen opvolgt, om samen te zorgen dat het virus ingedijkt wordt. Zo kunnen we volgend academiejaar hopelijk ook in betere omstandigheden starten.

 • Vraag jij je af hoe de arbeidsmarkt en het solliciteren er zullen uitzien in deze pandemie? Welke jobs zullen wegvallen, welke jobs blijken cruciaal?
  Waar kan jij nu terecht met jouw diploma? HR experten beantwoorden jouw vragen online!

 • Dit is een nieuwe fase in jouw leven. Je twijfelt tussen verder studeren of toch al de stap naar de arbeidsmarkt te zetten? Misschien ben je wel al aan het solliciteren maar kan je nog enkele praktische tips gebruiken.

 • Ook tijdens de zomerperiode staat het team van studietrajectbegeleiders, studiebegeleiders en studentenpsychologen voor jou klaar. Ontdek hier waarvoor je bij hen terecht kan.

  Individuele begeleiding

  Heb je vragen over jouw traject? Maak hier een afspraak met jouw studietrajectbegeleider.

 • De coronacrisis brengt veel onzekerheden met zich mee. Zal het leven ooit weer "normaal" verlopen? Of wordt het nooit meer zoals vroeger?

  Meer dan zestig professoren en onderzoekers van VUB zochten een antwoord op het effect van corona op het gebied van volksgezondheid, kansarmoede, onderwijs, digitalisering, mobiliteit, sport. En ontstaan er ook nieuwe kansen dankzij de crisis?

 • De Fraiteurbrug krijgt een welverdiende upgrade met meer ruimte voor voetgangers en fietser. 

  Vanaf 20 juni gaat de brug dicht voor renovatie. Het brugdek zelf wordt verbreed waardoor bussen elkaar makkelijk kunnen kruisen. Voetgangers en fietsers krijgen ook meer ruimte. Na afloop van de werken in september wordt de brug eenrichtingsverkeer, enkel verkeer richting Delta/VUB is nog toegelaten.

Pagina's