logo
Portal for

U bent hier

News about Front

 • De woorden van voormalig Minister van Volksgezondheid ‘Blijf in uw kot’ blijven nog steeds nazinderen. De eerste reeks drastische maatregelen (horeca dicht, thuisblijven, enkel essentiële winkels open...) werden de avond van 13 maart 2020 aangekondigd. De eerste Belgische lockdown werd een feit. We beseften het toen nog niet volledig, maar het licht ging even uit op wat we tot nu toe hadden gekend.

 • Vraag tijdig een plek aan!

 • Hoe weet ik of ik een herexamen heb?

  Lees de proclamatiecode op je puntenblad. Je kan jouw puntenblad na de deliberaties downloaden via de SelfService Studenten.

  • Staat er "Geslaagd" of "Verderzetting Studietraject", dan ben je geslaagd.

  • Staat er "Uitgesteld Tweede Zittijd", dan heb je één of meerdere herexamens voor de vakken waar je lager scoorde dan 10/20.

 • Blended watte?

  Wanneer de coronacijfers gunstig blijven evolueren, zal volgend academiejaar starten in code groen. We kunnen dus elke zitplaats in onze auditoria en leslokalen bezetten.

  We zetten ook in op blended learning, de combinatie van on- én offline. Hierin worden de fysieke lessen op de campus versterkt met online lessen. Per opleiding gaan we op zoek naar de optimale mix.

 • UPDATE: 28 juni 2021: De Belgische regering heeft een lijst uitgegeven van gebieden en landen die als zeer hoog risico zijn geclassificeerd. Als gevolg hiervan zijn inkomende reizen naar België vanuit deze landen verboden. Dit geldt ook voor inkomende mobiliteit van studenten. Gelieve de lijst regelmatig te controleren op eventuele wijzigingen.

 • Goed nieuws voor onze studenten die dit jaar afstuderen! Hun Graduation Ceremonie vindt dit jaar terug plaats op de mooiste markt ter wereld, de Grote Markt in Brussel.

  De uitnodiging met meer info en het registratieformulier volgt na de eerste zit en enkele weken deugdoende vakantie. Maar zet alvast de datum en uur van jouw Ceremonie in je agenda, zodat je dit unieke moment kan vieren met je mede-studenten, proffen, familie en vrienden!

  Maandag 4 oktober:

 • Code groen

  Wanneer de coronacijfers gunstig blijven evolueren, zal volgend academiejaar starten in code groen. Dit betekent dat wij naar een bezettingsgraad gaan van 1 op 1 in auditoria en klaslokalen. 

  Voor de info over voorzorgsmaatregelen (hygiëne, mondmaskers...) wachten wij de beslissingen af van de overheid.

 • Als Brusselse universiteit volgen we de maatregelen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat betekent dat een mondmasker buiten niet meer verplicht is, tenzij op drukke plaatsen waar je niet voldoende afstand kan houden en tijdens activiteiten en evenementen.

 • 1. Schrijf het van je af

  Malen je gedachten steeds door je hoofd? Probeer eens om ze op te schrijven in een notitieboekje. Je piekergedachtes krijgen zo een plekje op papier en spoken dan minder door je hoofd. Ook deze tips helpen je om minder te piekeren en meer rust te krijgen in je hoofd.

 • Speel eens een spel!

  In de bibliotheek in Jette en Etterbeek kan je verschillende spelletjes uitlenen. Er staan meer dan 40 verschillende gezelschapsspelletjes op het menu. Denk aan Zeeslag, Risk, Regenwormen, Saboteur, Pandemie, Shit happens, Rummikub, Kubb, puzzels...

  examen

Pagina's