logo
Portal for

U bent hier

News about Front

 • Europa te ver weg tijdens deze #blijfinuwkot tijden? EUTOPIA dacht het niet! De EUTOPIA Student Career Ambassadors vertelt je alles over de stage en carrière mogelijkheden bij de Europese instellingen.

  Wat is Eutopia?

  EUTOPIA is een alliantie van 6 toonaangevende universiteiten, waaronder natuurlijk de VUB, die samen aan het ultieme onderwijsmodel van de toekomst werken.

  EUTOPIA Student Career Ambassadors

  Schrijf je in voor de infosessie en kom alles te weten over:

 • Word je geconfronteerd met een tijdelijke financiële nood om je studiegeld te betalen? Dan kan je een renteloze lening op korte termijn aanvragen, mits je voldoet aan de specifieke voorwaarden.

 • Europa ver weg in deze #blijfinuwkot tijden? EUTOPIA dacht het niet! EUTOPIA verenigt 6 Europese universiteiten, waaronder natuurlijk de VUB, in een internationaal onderwijsproject. Een prestigieuze samenwerking die de landsgrenzen overstijgt, en waar jij deel van kan uitmaken.

  Wat is de Student Think Tank?

  De Student Think Tank is een internationale organisatie die jongeren betrekt bij het Europese beleidsvormingsproces en de waarden van de Europese Unie en de mensenrechten bevordert. 

 • Internetabonnement voor €5

  Telenet lanceert in 2021 het Telenet Essential Internet. Een internetabonnement specifiek voor een beperkte groep van financieel kwetsbare personen. Telenet wil dit abonnement in de periode eind januari- eind april 2021 uittesten.

  De Vrije Universiteit Brussel helpt bij het vinden van studenten die deel uitmaken van de doelgroep en belangstelling hebben om deze nieuwe oplossing te gebruiken.

 • Goed nieuws! Tijdens de examenperiode kan je nu ook in het weekend een studeerplek reserveren. Vind het volledige aanbod terug op de website. Je kan nu ook een plekje reserveren voor een tijdsblok van zes uur.

  De zaal STOA bevindt zich onderaan de resto op campus Etterbeek en is de volgende weekends open om te studeren: 

  ► 9 - 10 januari
  ► 16 - 17 januari
  ► 23 - 24 januari
  ► 30 - 31 januari

 • Reisbeleid update: 6 januari 2021

  Update 6 januari 2021: zie de FAQ op de van de campus-website voor updates over:

   Pendelen naar België voor je examens.
   Info over de bijgewerkte regels (25/12/2020) inzake quarantaine voor reizigers die in België aankomen.
   Wat de quarantaine inhoudt voor jou.

 • Om de ontsmetting van oppervlaktes nog veiliger te laten verlopen, voorzien we voor iedereen een reinigingsspray. De spray kan je gebruiken voor het desinfecteren van je examenplaats, studieplek, deurklinken…  

  We raden aan om zelf steeds papieren zakdoekjes mee te nemen. Haal ze voor de aanvang van je examen af op één van de verdeelpunten en desinfecteer daarna je examenplaats. Tip! Het flesje kan je ook bijvullen op onderstaande locaties. 

 • Wat is Mindfulness?

  De langdurende opgelegde isolatie ten gevolge van de strikte corona maatregelen dwingen ons tot een nieuwe manier van leven. Dit vraagt van ieder van ons een aanpassing aan de realiteit. En dat gaat niet altijd en bij iedereen even makkelijk. Sociale interactie werd in de voorbije maanden tot een minimum herleid waardoor een gevoel van eenzaamheid kan ontstaan.

  Tijdens deze reeks van online meditatiesessies zal duidelijk worden hoe je opbouwende en positieve gedachten kan ontwikkelen.

 • Ook in 2021 stellen VUB en ULB opnieuw hun campussen ter beschikking voor de Brussels Universities Cyclocross, zij het op een nieuwe datum en – wegens coronaperikelen – in een light versie.

  Wanneer?

  Cyclocross vindt plaats op zondag 14 februari 2021.

 •  

  Met diepe droefheid vernamen we het overlijden van Febryan Maulana, masterstudent in Electromechanical Engineering. Febryan stierf aan de gevolgen van Covid-19 en laat een vrouw en drie kinderen na. Onze gedachten zijn bij hem en zijn naasten.

   

  Febryan Maulana (14/02/1986 - 04/12/2020)

Pagina's