logo
Portal for

U bent hier

News about Cultuur

 • CORONA VIRUS UPDATE VUB SPORT ‼️

  Ook de VUB volgt nauwgezet de richtlijnen van de overheid en wenst maximaal bij te dragen tot de vertraging van de verspreiding van het virus in Brussel, België, Europa en omstreken. Daarom heeft het crisisteam van de VUB beslist om vanaf maandag 16/3/2020 de activiteiten van de universiteit te reduceren tot deze die absoluut noodzakelijk zijn mbt onderwijs en onderzoek. Telewerk en teleonderwijs worden maximaal toegepast. Activiteiten waarbij meer dan 50 mensen in een gesloten ruimte zijn worden geannuleerd.

 • Kinograph & JRSLM organiseren GRATIS filmavonden voor VUB-studenten (en aan een voordelig tarief van €6 voor andere studenten). De tweede film in de reeks vindt plaats op 13 november om 17u30Tabu: A Story of the South Seas van F.W. Murnau is verdeeld in twee hoofdstukken: Paradise en Paradise Lost. Het eerste hoofdstuk stelt het leven van twee geliefden op het South Seas Island voor. Wanneer het meisje verkozen wordt als heilige meid voor de goden, moet het koppel vluchten.

 • Vanaf januari gaat de keuken van BAR PILAR open, maar je kan er nu al terecht in de pop-up voor belegd biobrood, maaltijdsoep en een zoete heerlijkheid zoals bananenbrood. Het aanbod is huisgemaakt en waar mogelijk biologisch. Het wisselt naargelang aanbod en inspiratie. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken en biedt mooie vooruitzichten op wat de keuken vanaf 2020 in petto heeft.

  De pop-up van BAR PILAR is open van dinsdag tot zaterdag tussen 12u en 18u. 

 • Op vrijdag 11 oktober organiseert de Onderzoeksalliantie Stadsgeschiedenis van de VUB en de UGent een interessante workshop over ambachten en stedelijke economieën in de Zuidelijke Nederlanden (12e-19e eeuw) in het Vleeshuis naast het Yper Museum in Ieper. De keynote-lezing zal verzorgd worden door Martha Howell (Columbia, NY).

 • WAT & WANNEER?

  1ste week paasvakantie - 6 t/m 10 april 2020

  "SPORT & SPLASH": Elke dag wordt de zwemkledij aangetrokken zodat de kids zich kunnen verdiepen in de zwemwereld, maar ook andere (water)-sporttakken komen aan bod. De rode draad is watergewenning en/of het verbeteren van de traditionele zwemtechnieken. Maar ze ontdekken ook dat zwemmen de basis is voor oa reddendn zwemmen, waterpolo, duiken, kayak... En dat allemaal in combinatie met omnisport, spel en avontuur.

  Prijs: 145 € (15 € korting voor kinderen van VUB personeel).
   

 • BILL is onze cultuurpartner. Zij zorgen niet alleen voor kortingen in binnen- en buitenland, maar geven je ook de beste cultuurtips. 

  Bekijk de allerlaatste BILL nieuwsbrief en kom meer te weten over hun aanbod.

 • Op Student Events VUB bundelen we alle evenementen van studenten voor studenten van de Vrije Universiteit Brussel. Het kan hier gaan over feestjes, debatten en andere ludieke activiteiten. Ckeck dus zeker onze Facebookpagina als je op zoek bent naar een leuke activiteit of een interessant initiatief.

  Organiseer jij een evenement voor studenten en zoek je nog een promotiekanaal? Stuur dan een privébericht naar Student Events VUB en vraag ons om jouw event te delen op onze pagina.

 • BILL is onze cultuurpartner. Zij zorgen niet alleen voor kortingen in binnen- en buitenland, maar geven je ook de beste cultuurtips.

   

  Bekijk hun nieuwsbrief en kom meer te weten over hun aanbod.

 • Wil jij toevallig presenteren, fotograferen, redacteren, communiceren, of gewoon creatief zijn? Ja? Goh, dat treft!

  XL AIR – de studentenradio die uitzendt vanuit de kelders van het RITCS in hartje Brussel - is op zoek naar jong creatief talent om hun team te versterken.

  Interesse? Stuur dan een mailtje naar join@xlair.be

  Meer informatie op www.xlair.be