logo
Portal for

U bent hier

News about corona

 • We zitten met z’n allen al een tijdje in ‘ons kot’ en dat blijft voorlopig nog even zo. Voor jou als student zorgt dat voor heel wat extra uitdagingen: je wordt overstelpt met mails en informatie, het is onzeker in welke vorm jouw examens zullen doorgaan, je vindt moeilijk de zelfdiscipline om te starten met studeren,….

  Daarom organiseert studiebegeleiding Q&A sessies van 30 minuten over verschillende thema’s. De planning kan je hieronder vinden. Deze wordt elke week aangevuld met nieuwe topics.

 •  

  Vlot op afstand leren lukt enkel met de juiste apparatuur. Opdat elke student volwaardig kan participeren aan het digitaal onderwijs op afstand, brengen we in kaart welke studenten nood hebben aan een laptop/desktop (met webcam) en een internetverbinding. (bekijk deze pagina voor de minimale technische vereisten)

 • 5 tips voor een goede houding:

  1. Kies een goede werkplek

  Plaats je tafel niet recht voor een raam of tegen een muur. Je ogen hebben het nodig om regelmatig verder te kunnen kijken dan je computerscherm. Binnenkomend licht kan dan weer zorgen voor oogvermoeidheid. Een opstelling van je tafel dwars op de ramen, waarbij licht binnenkomt langs de zijkant, is het beste.

  2. Zorg voor een goede zithouding

 • Update 08 April 2020:

  VUB heeft twee artikelen in het Centrale Onderwijs- en Examenregeling gewijzigd.

  1) Het is toegestaan voor studenten om zich uit te schrijven voor hun masterproef tot 3 juni 2020 indien ze toestemming krijgen van de decaan van hun faculteit. Volg de stappen op deze pagina om toestemming te vragen aan jouw decaan. 

  2) Het zal mogelijk zijn om examens te organiseren op Pinkstermaandag 1 juni 2020 ook al is dit een wettelijke feestdag.

 • Ben je werkstudent en heb je recht op BEV (Betaald Educatief Verlof)? 

  In principe worden in 2020-2021 alle lessen aan de VUB fysiek en zo niet digitaal verdergezet; zij het door ondersteuning met videoconferenties, modules op afstand, taken en taakverbetering op afstand, gebruik van een onlineplatform, enz.

 •  

  Onze universiteit gaat volledig digitaal tot het einde van dit academiejaar, en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

  De studiebegeleiding helpt je alvast graag een handje vanop afstand, met deze handige online studietips! Zowel algemene tips & tricks, als specifieke ondersteuning voor studeren in tijden van Corona. 

  >>>  ONLINE STUDEREN  <<<

 • Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel, heeft studenten en burgers opgeroepen solidair te zijn en zich voor elkaar in te zetten. Geneeskunde studenten in Jette hebben al een interim-bureau opgezet voor vrijwilligers in het UZ Brussel. Vooral kinderopvang voor personeel is een nijpend probleem. Daarom is er een speciale oproep gelanceerd voor kinderoppas.

  • Zowel de studieruimte als het contactpunt zijn momenteel gesloten. Studiebegeleiding blijft wel bereikbaar via mail: begeleiding@vub.be

  • Begeleidingen blijven mogelijk en worden vanop afstand georganiseerd, bijvoorbeeld via email, Skype, telefonisch.

  • Check hier een heleboel handige online studietips en extra ondersteuning voor studeren vanop afstand