News about Campus life Jette

• Vanaf 1 januari 2018 is de Lage Emissie Zone (LEZ) in Brussel van kracht. De LEZ houdt in dat de meest vervuilende voertuigen geen toegang hebben tot een groot deel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze maatregel wordt getroffen om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren.

• Wil je graag samen studeren met je studiegenoten? Maak dan gebruik van de studieruimtes!

Op de campus

Van zaterdag 16 december 2017 tot en met vrijdag 2 februari 2018 richt Studiebegeleiding extra studieruimtes in op de campussen in Jette en Etterbeek.

Bekijk de beschikbaarheid van de blokruimtes per week >>>

In Brussel

• Wil je Brussel ook beter, mooier en slimmer maken? Samen met je vereniging, organisatie, wijk of burgercollectief? Bruss-it! Je kan tot en met 16 januari 2018 een projectaanvraag indienen. Je krijgt maximaal 15.000 euro voor je project. Ook kleinschalige initiatieven voor een lager bedrag komen in aanmerking.

Lees hier meer over Bruss-it.

• De VUB Foundation zoekt 'student callers', studenten die alumni opbellen om hun steun te vragen voor VUB-projecten.

We voorzien een uitgebreide training. Je werkt met een tof team van 16 studenten van 27/11 tot 11/12 tussen 16:00 uur en 20:00 uur. Niet alleen goed voor de team spirit, maar ook voor jouw CV. De aangeleerde communicatie- en onderhandelingstechnieken zijn een troef voor jouw toekomst.

• Studeren aan de VUB brengt heel wat studiekosten met zich mee. De studietoelage van de Vlaamse overheid is daarom een belangrijke inkomstenbron die je als student helpt om je studiekosten betaalbaar te houden. Je hebt tijd tot 1 juni 2018 om je aanvraag in te dienen, maar je doet dit best zo snel mogelijk.

• Is het moeilijk is om de maandelijkse huur van je kot te betalen?

• Sinds jaar en dag kan je op de VUB terecht in je zoektocht naar een bijverdienste als student. Daar kwam vroeger wat heen-en-weer lopen en mailen bij kijken. Dankzij de nieuwe jobdatabank solliciteer je nu volledig online.

• And the beat goes on ... Hieronder vind je een handig weekoverzicht van de feestjes aan de VUB.

23/11

• Tent
      22:00u: Duvel TD

26/11

• BSG-zaal:
      21:00u: Evolutiecantus PK

27/11

• BSG-zaal
      21:00u: Strafradcantus KBS

28/11

• BSG-zaal
      21:00u: Bierprofeet BK

29/11

• Wie een VUB-kot in Jette wel ziet zitten kan contact nemen met de huisvestingsdienst. Zij lieten ons weten dat er momenteel terug enkele kamers vrij zijn. Alle info over VUB-kamers en hoe ze aan te vragen, vind je op onze 'Op kot' pagina's.

Op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus is er momenteel een wachtlijst.

• Vanaf November rijdt de nachtbus 'Noctis 09' ook op donderdagavonden uit tot 3u 's nachts. De bus verbindt het centrum met Flagey en de campussen van de VUB en de ULB. Minister Pascal Smet komt hiermee tegemoet aan de vraag van de studentenraad voor nachtelijk openbaar vervoer voor studenten.