Portal for

U bent hier

News about Campus life Jette

 • De Week van de Verlichting (19 > 22 maart 2018) is één van de kernactiviteiten in het studentenleven op de VUB. Het zijn de VUB-studenten zélf die, met de zeer gewaardeerde steun van enkele partners en sponsor demens.nu, een programma in elkaar boksen rond de kernwaarden van onze universiteit.

 • Ken je als student jouw leerkredietsaldo?

   

  "Iets van een rugzak met studiepunten die je kan inzetten en kan terugverdienen… ?"

 • Op online inspraakplatform VOX.VUB kunnen studenten en personeelsleden samen hun ideeën delen om de universiteit nog beter te maken.

   

 • Als ervaringsdeskundige van het aangeboden onderwijs, willen wij jou vragen aan de Studentenfeedback deel te nemen. Dankzij deze bevraging over de opleidingsonderdelen van het eerste semester sporen we mogelijke knelpunten op, maar ontvangen we ook graag positieve commentaren die de lesgevers ondersteunen in het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs.

   

 • Van 29 t.e.m. 31 januari 2018 wordt er 's avonds/'s nachts gefilmd voor de Langspeelfilm "CLEO" van Eva Cools in de Brusselse Club Quay01 op de Havenlaan. Hier zoekt figuratiebegeleider Viktor Renson voor het productiehuis Lunanime nog veel feestend publiek voor die tussen de 18 en 38 jaar oud zijn.

   

  Kom lekker dansen op de rauwe techno-beats. Pret verzekerd.

  Schrijf je in via deze link >>>

 • Wil je volgend academiejaar (opnieuw) op kot aan de VUB? Studenten kunnen tot 1 mei een aanvraag indienen om in 2018-2019 een VUB-kamer te huren. Maar bezint eer gij begint! Lees eerst even onderstaande informatie, want de kameraanvragen verlopen dit jaar nét iets anders.

   

 • Vanaf 1 januari 2018 is de Lage Emissie Zone (LEZ) in Brussel van kracht. De LEZ houdt in dat de meest vervuilende voertuigen geen toegang hebben tot een groot deel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze maatregel wordt getroffen om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren.

   

 • Wil je Brussel ook beter, mooier en slimmer maken? Samen met je vereniging, organisatie, wijk of burgercollectief? Bruss-it! Je kan tot en met 16 januari 2018 een projectaanvraag indienen. Je krijgt maximaal 15.000 euro voor je project. Ook kleinschalige initiatieven voor een lager bedrag komen in aanmerking.


  Lees hier meer over Bruss-it.

 • Studeren aan de VUB brengt heel wat studiekosten met zich mee. De studietoelage van de Vlaamse overheid is daarom een belangrijke inkomstenbron die je als student helpt om je studiekosten betaalbaar te houden. Je hebt tijd tot 1 juni 2018 om je aanvraag in te dienen, maar je doet dit best zo snel mogelijk.

 • Is het moeilijk is om de maandelijkse huur van je kot te betalen?

Pagina's