News about Campus life Etterbeek

• Vanaf 1 januari 2018 is de Lage Emissie Zone (LEZ) in Brussel van kracht. De LEZ houdt in dat de meest vervuilende voertuigen geen toegang hebben tot een groot deel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze maatregel wordt getroffen om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren.

• Wil je graag samen studeren met je studiegenoten? Maak dan gebruik van de studieruimtes!

Op de campus

Van zaterdag 16 december 2017 tot en met vrijdag 2 februari 2018 richt Studiebegeleiding extra studieruimtes in op de campussen in Jette en Etterbeek.

Bekijk de beschikbaarheid van de blokruimtes per week >>>

In Brussel

• Op de Duurzame Dinsdag van 28/11 voorziet het studentenrestaurant Etterbeek een volledig low-impact menu. Zo worden er meer plantaardige schotels, enkel vlees met een lagere koolstofvoetafdruk en duurzame vis geserveerd.

Wil je meer weten over alle duurzame maatregelen in de resto? Neem dan een kijkje op deze link: https://student.vub.be/resto/duurzaamheidsmaatregels#veggie-en-soja.

• De nieuwe sportuitrustingen voor de VUB universitaire sportploegen zijn gearriveerd. Volledig in de VUB-huisstijlkleuren én met teamnaam: de “VUB FOXES”.

De dienst Beweging en Sport is nu op zoek naar sportieve studenten die op dinsdag 5 december 2017, tussen 12 – 17 uur, in de nieuwe sporttenues willen poseren voor enkele leuke teamfoto’s. De fotoshoot met professionele fotograaf gaat door in het VUB Sportcomplex op campus Etterbeek.

• Heeft u geen conditie maar u wil er iets aan doen door een gericht trainingsprogramma te volgen op de fiets ? Dan is deze onderzoekstudie zeker iets voor u!

Thesisonderzoek

• Het Vrijzinnig Zangfeest is een jaarlijks (oud-) studentenfeest georganiseerd door het Brussels Studentengenootschap “Geen Taal, Geen Vrijheid” in samenwerking met DeMens.nu en de Oudstudentenbond van de VUB. Het feest vindt doorgaans plaats op de eerste donderdag van december in de grootste aula van de VUB: aula Q.

• Wil je Brussel ook beter, mooier en slimmer maken? Samen met je vereniging, organisatie, wijk of burgercollectief? Bruss-it! Je kan tot en met 16 januari 2018 een projectaanvraag indienen. Je krijgt maximaal 15.000 euro voor je project. Ook kleinschalige initiatieven voor een lager bedrag komen in aanmerking.

Lees hier meer over Bruss-it.

• De VUB Foundation zoekt 'student callers', studenten die alumni opbellen om hun steun te vragen voor VUB-projecten.

We voorzien een uitgebreide training. Je werkt met een tof team van 16 studenten van 27/11 tot 11/12 tussen 16:00 uur en 20:00 uur. Niet alleen goed voor de team spirit, maar ook voor jouw CV. De aangeleerde communicatie- en onderhandelingstechnieken zijn een troef voor jouw toekomst.

• Regelmatig krijgen we op de VUB vragen van studenten die op zoek zijn naar een plek voor groepswerken, vergaderingen, overlegmomenten, studeren, enzoverder. Velen onder hen vinden een plaats in de ruimtes van de bibliotheek, het SBC of de cafetaria, maar daar voegen we bij deze graag het VUB-restaurant in Etterbeek aan toe.

• Studeren aan de VUB brengt heel wat studiekosten met zich mee. De studietoelage van de Vlaamse overheid is daarom een belangrijke inkomstenbron die je als student helpt om je studiekosten betaalbaar te houden. Je hebt tijd tot 1 juni 2018 om je aanvraag in te dienen, maar je doet dit best zo snel mogelijk.