Portal for

U bent hier

News about Campus life Etterbeek

 • Ken je als student jouw leerkredietsaldo?

   

  "Iets van een rugzak met studiepunten die je kan inzetten en kan terugverdienen… ?"

 • Op online inspraakplatform VOX.VUB kunnen studenten en personeelsleden samen hun ideeën delen om de universiteit nog beter te maken.

   

 • Herteken de gemeente! Dat is het idee achter ReSpace. Tot 15 maart loopt er een projectoproep naar jongeren tussen 15 en 25 jaar. Ook VUB-studenten dus.


  Ben je net als wij gek op Elsene? Ben je tussen 15 en 25 jaar oud? Hou je van cultuur en heb je zin om samen met je vrienden een project ín en voor onze gemeente op poten te zetten? Of wil je eerder je handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of stagiair? Dan is dit je kans: wij zoeken jou!

 • Als ervaringsdeskundige van het aangeboden onderwijs, willen wij jou vragen aan de Studentenfeedback deel te nemen. Dankzij deze bevraging over de opleidingsonderdelen van het eerste semester sporen we mogelijke knelpunten op, maar ontvangen we ook graag positieve commentaren die de lesgevers ondersteunen in het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs.

   

 • Prof. Dr. Robert Hilbrands is Endocrinoloog-Diabetoloog-Nefroloog in het UZ Brussel in Jette. Om de dienstverlening vanuit het UZ Brussel aan studenten en personeel te verbeteren, zal je vanaf nu ook een afspraak bij hem kunnen maken nabij de campus in Etterbeek.

   

 • Van 29 t.e.m. 31 januari 2018 wordt er 's avonds/'s nachts gefilmd voor de Langspeelfilm "CLEO" van Eva Cools in de Brusselse Club Quay01 op de Havenlaan. Hier zoekt figuratiebegeleider Viktor Renson voor het productiehuis Lunanime nog veel feestend publiek voor die tussen de 18 en 38 jaar oud zijn.

   

  Kom lekker dansen op de rauwe techno-beats. Pret verzekerd.

  Schrijf je in via deze link >>>

 • Wil je volgend academiejaar (opnieuw) op kot aan de VUB? Studenten kunnen tot 1 mei een aanvraag indienen om in 2018-2019 een VUB-kamer te huren. Maar bezint eer gij begint! Lees eerst even onderstaande informatie, want de kameraanvragen verlopen dit jaar nét iets anders.

   

 • Vanaf 1 januari 2018 is de Lage Emissie Zone (LEZ) in Brussel van kracht. De LEZ houdt in dat de meest vervuilende voertuigen geen toegang hebben tot een groot deel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze maatregel wordt getroffen om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren.

   

 • Op de Duurzame Dinsdag van 28/11 voorziet het studentenrestaurant Etterbeek een volledig low-impact menu. Zo worden er meer plantaardige schotels, enkel vlees met een lagere koolstofvoetafdruk en duurzame vis geserveerd.

  Wil je meer weten over alle duurzame maatregelen in de resto? Neem dan een kijkje op deze link: https://student.vub.be/resto/duurzaamheidsmaatregels#veggie-en-soja.

 • De nieuwe sportuitrustingen voor de VUB universitaire sportploegen zijn gearriveerd. Volledig in de VUB-huisstijlkleuren én met teamnaam: de “VUB FOXES”. 


  De dienst Beweging en Sport is nu op zoek naar sportieve studenten die op dinsdag 5 december 2017, tussen 12 – 17 uur, in de nieuwe sporttenues willen poseren voor enkele leuke teamfoto’s. De fotoshoot met professionele fotograaf gaat door in het VUB Sportcomplex op campus Etterbeek.

Pagina's