logo
Portal for

U bent hier

News about Brussel

 • CORONA VIRUS UPDATE VUB SPORT ‼️

  Ook de VUB volgt nauwgezet de richtlijnen van de overheid en wenst maximaal bij te dragen tot de vertraging van de verspreiding van het virus in Brussel, België, Europa en omstreken. Daarom heeft het crisisteam van de VUB beslist om vanaf maandag 16/3/2020 de activiteiten van de universiteit te reduceren tot deze die absoluut noodzakelijk zijn mbt onderwijs en onderzoek. Telewerk en teleonderwijs worden maximaal toegepast. Activiteiten waarbij meer dan 50 mensen in een gesloten ruimte zijn worden geannuleerd.

 • Op vrijdag 11 oktober organiseert de Onderzoeksalliantie Stadsgeschiedenis van de VUB en de UGent een interessante workshop over ambachten en stedelijke economieën in de Zuidelijke Nederlanden (12e-19e eeuw) in het Vleeshuis naast het Yper Museum in Ieper. De keynote-lezing zal verzorgd worden door Martha Howell (Columbia, NY).

 • WAT & WANNEER?

  1ste week paasvakantie - 6 t/m 10 april 2020

  "SPORT & SPLASH": Elke dag wordt de zwemkledij aangetrokken zodat de kids zich kunnen verdiepen in de zwemwereld, maar ook andere (water)-sporttakken komen aan bod. De rode draad is watergewenning en/of het verbeteren van de traditionele zwemtechnieken. Maar ze ontdekken ook dat zwemmen de basis is voor oa reddendn zwemmen, waterpolo, duiken, kayak... En dat allemaal in combinatie met omnisport, spel en avontuur.

  Prijs: 145 € (15 € korting voor kinderen van VUB personeel).
   

 • De Vlaamse Gemeenschapscomissie ondersteunt Brusselse studenten op drie verschillende manieren. Hieronder kan je een kijkje nemen naar de verschillende manieren waarop het VGC jouw project kan ondersteunen.

   

  Kom uit je kot: laat je zotste idee sponsoren!