Start academiejaar 2021-2022 in code groen

Na een positief advies van de experten, hakte de overheid samen met de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen in Brussel de knoop door om het academiejaar te starten in code groen.

Start academiejaar in code groen

Hogescholen en universiteiten in het Vlaams Gewest kregen eerder al groen licht om het academiejaar te starten met een 100% benutting van de campuscapaciteit. Qua onderwijs blijven we inzetten op “blended learning”, een mix van fysiek en digitaal onderwijs die elkaar versterken. VUB biedt jullie graag contactonderwijs aan op onze campussen en op locaties in de stad met weKONEKT.brussels, verder ondersteund door digitale onderwijsvormen.

In de leslokalen geldt momenteel nog een mondmaskerplicht. Om de epidemiologische situatie in Brussel mee positief te beïnvloeden, openen we vaccinatiepunten onze campussen (Jette & Etterbeek).

Daarnaast blijven we de voorzorgsmaatregelen volgen, zoals alle lokalen voldoende ventileren, de afstandsregels en mondmaskerplicht respecteren en het Corona Safe Ticket invoeren voor sociale, culturele en studentikoze activiteiten. We kijken ernaar uit om jullie terug te verwelkomen op de campus!

Benieuwd naar jouw lesrooster?

Wat dit voor jou betekent, lees je in je lesrooster. Dit verschijnt vanaf 13 september online. Raadpleeg altijd je lesrooster voordat je naar de campus komt.

Vaccinatiepunten op de campus

Nog niet gevaccineerd? Dan kan je binnenkort je coronaprik halen op de campus. Vanaf 16 september openen we vaccinatiepunten op campus Etterbeek en Jette. Je kan zonder afspraak langskomen. Hoe meer gevaccineerde VUB’ers, hoe veiliger je op onze campussen kan les volgen. Laat je vaccineren!