Tweede zittijd 2020-2021

Hoe weet ik of ik een herexamen heb?

Lees de proclamatiecode op je puntenblad. Je kan jouw puntenblad na de deliberaties downloaden via de SelfService Studenten.

• Staat er "Geslaagd" of "Verderzetting Studietraject", dan ben je geslaagd.

• Staat er "Uitgesteld Tweede Zittijd", dan heb je één of meerdere herexamens voor de vakken waar je lager scoorde dan 10/20.

Puntenblad bekijken en downloaden

Bekijk hier de stappen om je puntenblad te downloaden.

Examenperiode

Dit academiejaar valt de tweede zit van 16 augustus t.e.m. 4 september 2021.

• In de week van 6 september 2021 kunnen er nog inhaalexamens plaatsvinden.

• Soms starten enkele herexamens al in de tweede helft van de week voor 16 augustus, check zeker de facultaire aanvullingen in je OER

Wanneer ken ik het rooster van mijn herexamens?

Ten minste twee weken vóór de start van de examens staat je rooster online.

Examenvorm

Zal mijn examen mondeling of schriftelijk zijn? Je kan deze info terugvinden in je les- en examenrooster of op Canvas.

Moet ik mij inschrijven voor een herexamen?

Je moet je enkel inschrijven voor je herexamen als dit staat op je examenrooster of op de website van jouw faculteit.

Tellen enkel de punten van mijn herexamen?

Als je een herexamen hebt, vervalt je resultaat van de eerste zittijd. Het cijfer dat je voor dat vak behaalt tijdens de tweede zittijd (herexamens) wordt dan definitief, zelfs als je tijdens de eerste zittijd een hoger cijfer had.

Hoe weet je of je gedelibereerd bent?

Wij hebben alle informatie rond deliberaties voor jou opgesomd. Bekijk ze hier.

Op zoek naar een studeerplek?

Goed nieuws: zowel op de Brussels Health Campus als de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus kan je blokken voor je herexamens. Reserveer een studeerplek online.

Zit je met een vraag over je leerkrediet?

Neem dan zeker contact op met je Studietrajectbegeleider.