Mondmaskers buiten niet meer verplicht

Als Brusselse universiteit volgen we de maatregelen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat betekent dat een mondmasker buiten niet meer verplicht is, tenzij op drukke plaatsen waar je niet voldoende afstand kan houden en tijdens activiteiten en evenementen.

Vanaf 9 juni is het dus niet langer verplicht een mondmasker buiten op de campus te dragen. Binnen blijft de mondmaskerplicht gelden. Zodra je een gebouw binnenkomt, zet je een masker op. De afstandsregel van 1,5 meter blijft ook van kracht, net als de verluchting van de lokalen.

Daaropvolgend blijft het samenscholingsverbod gelden. Dat betekent dat je tot middernacht met 10 personen mag samenkomen, vanaf middernacht tot 5u met 4 personen. Het alcoholverbod tussen 22u en 5u wordt wel opgeheven.

Studenten met een VUB-kot kunnen hier de huidige maatregelen van de studentenhuisvesting checken.