logo
Portal for

U bent hier

Examens en vaccinatie

Stap 1: Check je examenrooster

Een goed begin is het halve werk. Check daarom op tijd je examenrooster.

Stap 2: Vaccinatie plannen

Plan je vaccinatie niet in op de dag dat je een examen hebt en de dag voor een examen. De dag na je vaccinatie kan je last hebben van bijwerkingen. Houd hier rekening mee.

Afhankelijk van het vaccinatiecentrum kan je zelf een datum prikken of kan je je afspraak verplaatsen. Je vaccinatie-uitnodiging blijft 30 dagen geldig. Binnen die periode kan je je afspraak bevestigen of verplaatsen. Je ontvangt je vaccinatie op de plaats waar je gedomicilieerd bent.

Een verplaatsing van mijn vaccinatie is door een vaccinatiereden niet mogelijk

Is een verplaatsing van je vaccinatie niet mogelijk door een vaccinatiereden (bijv. je behoort tot prioritaire groep**)?

Dan kan je een verplaatsing van je examen aanvragen. Lees de voorwaarden in het Onderwijs- en Examenreglement* (Artikel 111: Overmacht examens). Indien het organisatorisch mogelijk is, kan de verplaatsing worden toegestaan.

De aanvraag tot verplaatsing van het examen doe je ten laatste op de dag van het examen. Verwittig je faculteitssecretariaat. En bezorg hun de volgende documenten binnen de 3 kalenderdagen:

- het bewijs van de oproeping tot vaccinatie

- het bewijs van je vaccinatie

- een ingevuld overmachtsformulier (Formulier kan je downloaden op de pagina van jouw faculteit onder reglementen en formulieren)

*Elke faculteit heeft de facultaire aanvullingen en afwijkingen op het centrale onderwijs- en examenreglement gebundeld in het aanvullend facultair onderwijs- en examenreglement; je vindt deze terug op student.vub.be.

**Mogelijk volgt hierover later nog specifieke informatie. Hou onze nieuwspagina in het oog voor updates.

Wat als ik op een reservelijst sta?

Als je op een reservelijst staat en last minute opgeroepen wordt, kan je je examen niet verplaatsen.

Wat als ik mij ziek voel na mijn vaccinatie?

De dag na je vaccinatie kan je je grieperig voelen. Als je de optie hebt, plan je dus geen vaccinatie in de dag voor je examen. Ben je de dag na je vaccinatie ziek en kan je hierdoor niet deelnemen aan je examen? Dan kan dit vallen onder een gewettigde afwezigheid.

Verwittig ten laatste de dag van het examen je faculteitssecretariaat en bezorg hen:

-        het bewijs van de oproeping tot vaccinatie

-        het bewijs van je vaccinatie

-        een ingevuld overmachtsformulier (Formulier kan je downloaden op de pagina van jouw faculteit onder reglementen en formulieren)

Ben je de tweede dag nog ziek? Dan heb je een geldig medisch attest van je huisarts nodig. De voorwaarden kan je terugvinden in het Onderwijs- en Examenreglement* (Artikel 111 en 112).

Ik ben een internationale student

Krijg ik als internationale student ook een vaccin in België? Een antwoord hierop vind je in dit nieuwsberichtje.

Meer info over de vaccinaties

Bekijk de website info-coronavirus.be voor alle info rond de vaccinaties.