logo
Portal for

U bent hier

Difference day: Woman breaking the news

Wat is Difference Day?

In 1993 verklaarde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 3 mei tot de werelddag van de perssvrijheid, de World Press Freedom-day. Hiermee onderstrepen zij het wereldwijde belang van de vrijheid van pers. Ze herinneren overheden aan de plicht tot respect van het recht op vrijheid van meningsuiting (expliciet vervat in art. 19 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, 1948).

Vanuit deze idee ontstond Difference Day als een jaarlijks weerkerende dag, op initiatief van rector Caroline Pauwels als een samenwerking tussen de Vrije Universiteit Brussel, Université Libre de Bruxelles, Erasmushogeschool Brussel, IHECS, BOZAR, de Evens Foundation, imec, en andere partners. Het doel is mensen en organisaties te eren die het verschil maken in het beschermen en promoten van deze belangrijke waarden.

Het centrale thema van Difference Day 2021 is “Women breaking the news”.

Neem deel aan de Students’ Speakers Corner 2021

VUB en EhB bieden je deze mogelijkheid om je kritisch te uiten over de actualiteit rond Women breaking the news. Deel je ideeën, opinie, kritiek... met een speech van 1,5 minuut tijdens deze 7de editie van Difference Day.

We werken dit jaar met vooropgenomen boodschappen door de opnamestudie van de VUB (AV studio’s) of speeches die je zelf opneemt. We voorzien een master class, coaching en begeleiding bij opmaken en voorbereiden van je speech. 

Deelnemen?

Zo zagen de bijdragen van vorig jaar eruit. Schrijf je in door te mailen naar kdbconsulting10@gmail.com (deadline 9/04/2021).