Coronavirus update: Terug naar online onderwijs vanaf zaterdag

Wat in de lucht hing door de hogere coronacijfers, werd helaas realiteit. Woensdag besliste het Overlegcomité van de Federale Regering om over te gaan tot een “breed afkoelingspakket”, ook in het hoger onderwijs. VUB schakelt vanaf zaterdag 27 maart terug naar digitaal onderwijs.

Dit is nieuws dat niemand leuk vindt, en we begrijpen de ontgoocheling na de eerdere vooruitzichten. Helaas blijft de situatie ernstig. Als universiteit zullen we onze bijdrage leveren tot het terugdringen van het virus. Dit is ons plan in grote lijnen.

• Vanaf zaterdag 27 maart gaan alle lessen online door.

• Geplande examens gaan wél door, ook ‘on campus’ wanneer dat zo voorzien was.

• Het restaurant behoudt zijn huidige werking.

• We vragen expliciet om telewerk terug als de norm te hanteren. Enkel wat absoluut noodzakelijk is voor het wetenschappelijk onderzoek of de minimale dienstverlening is toegelaten.

We zijn vanmiddag nog in overleg gegaan met onderwijsminister Weyts over praktische details zoals bibliotheek, stages, essentiële WPO’s, practica en masterproeven in labo’s. Dit overleg is momenteel nog bezig. Daarover later meer. Donderdag komen de faculteiten samen, vrijdag het CoronaSafe Team. Houd zeker onze kanalen in de gaten voor mogelijke aanvullingen.