SOP Mobility Online

Verplichte registratie van uitgaande mobiliteit in SOP Mobility Online

Vanaf maart 2021, dienen alle uitgaande studenten die op uitwisseling zullen gaan voor studies, stage, veldwerk, groepsmobiliteit, thesis voorbereiding, etc. hun mobiliteit te registreren in SOP Mobility Online voor academische of administratieve goedkeuring, afhankelijk van de type mobiliteit. Uitgaande PhD studenten die niet via TEO dienen te registreren, dienen enkel hun reisplan in te voeren.

Al naargelang het doel en de inhoud van de uitwisseling, ongeacht de duur (1 uur of een volledig academiejaar), zal een registratielink voor SOP Mobility Online naar jou worden opgestuurd:

1. Alle uitgaande studenten die in het kader van hun opleiding aan VUB naar het buitenland gaan met een beurs (zie pdf in bijlage), zullen een registratielink voor SOP Mobility Online ontvangen van het International Relations office (IRMO), na officieel genomineerd te zijn door hun faculteit t.a.v. IRMO (jaarlijks medio maart). Meer informatie over deze procedure van nomineren, kan op de Go Abroad pagina’s teruggevonden worden.

1. Alle uitgaande studenten die naar het buitenland gaan zonder enige beurs (zie onderstaande tabel, met uitzondering van de studenten die op een reservelijst staan voor een beurs), zullen een registratielink voor SOP Mobility Online ontvangen van hun tutor, exchange coördinator, faculteitsadministratie. Meer informatie kan bij de verantwoordelijke van je faculteit opgevraagd worden.

Eenmaal je bent geregistreerd, dien je vervolgens in te loggen in de SOP Mobility Online en zal je door de verschillende stappen worden geleid. Deze registratie is verplicht.

Invoeren van het reisplan in SOP Mobility Online

Tijdens het verblijf in het land van je bestemming blijft VUB bekommerd om het welzijn van studenten. Om snel te kunnen reageren in geval van een crisis (natuurramp, noodgeval…) dienen we zicht te krijgen op wie ter plaatse op uitwisseling is.

Daarom vragen we studenten om het invoeren van het reisplan te doen op het moment dat je zeker bent van vertrek. Het registreren is verplicht, ook voor dagtrips, en dient bij voorkeur een maand voor vertrek te worden ingevuld (voor studenten met tweede zit kan deze periode worden ingekort).

Ook voor het invullen van het reisplan zal je in SOP Mobility Online door de stappen worden geleid. Wanneer het reisplan is ingevuld, wil dit zeggen dat je effectief in het buitenland bent tijdens de uitwisseling.

Open de pdf hieronder om te zien tot welke groep je behoort.