DigiBuddies gezocht!

Ben jij een vlotte babbelaar? Het uithangbord voor potentiële nieuwe VUB-studenten? Om mogelijk nieuwe VUB’ers bij te staan met goede raad zijn wij op zoek naar DigiBuddies. Als gemotiveerde VUB-student die trots is op zijn opleiding informeer, begeleid en adviseer je toekomstige studenten.

Functiebeschrijving:

• Je vertegenwoordigt de VUB en je opleiding al chattend op onze website of via een app.

• Je beantwoordt vragen van potentieel nieuwe studenten over studeren aan de VUB, je opleiding, het studentenleven en je ervaringen aan de VUB.

• Je helpt toekomstige studenten bij het vinden van de juiste informatie en begeleidt ze naar de juiste persoon of dienst wanneer ze specifieke vragen hebben.

• Je checkt je account liefst dagelijks en beantwoordt vragen tijdig, binnen de 48 uur.

• Je kan goed het gesprek gaande houden en op een vriendschappelijke manier converseren met je gesprekspartner.

Profiel:

• Je bent momenteel een student aan de VUB.

• Je bent zelfzeker binnen gesprekken online.

• Je hebt een positieve kijk op het studentenleven, je opleiding en de VUB.

• Je bent flexibel en bereid om snel en efficiënt vragen online te beantwoorden via de chatbox op onze website of via een app.

• Je bent verantwoordelijk, open en eerlijk in je communicatie.

• Je bent een rolmodel voor toekomstige studenten en maakt hen met gemak warm voor je opleiding aan de VUB.

• Je voelt je comfortabel om ook in het Engels te communiceren.

• Je neemt een volwassen houding aan binnen gesprekken. Ook wanneer het over gevoelige of moeilijke onderwerpen gaat.

Aanbod:

• Als DigiBuddy kom je in contact met verschillende mensen met een diverse achtergrond, met verschillende culturen en zelfs uit andere landen. Ideaal om je people skills te verbeteren.

• Je krijgt de kans om een breed VUB-netwerk op te bouwen. Zowel met de mensen achter de schermen van verschillende VUB-diensten als met tal van (internationale) medestudenten.

• Je stapt meteen mee in het leerrijke proces van een rekruteringscampagne en verwerft hiermee nieuwe inzichten.

• Wanneer je DigiBuddy wordt, krijg je een uitgebreide opleiding én exclusieve toegang tot verschillende workshops (zoals bijvoorbeeld opleidingen online communicatie, timemanagement, omgaan met verschillende nationaliteiten en culturen, etc.) om je persoonlijke en professionele ontplooiing te boosten.

• We garanderen een aangename vrijwilligersfunctie die mooi staat op je CV.

• Daarnaast krijg je uiteraard onze eeuwige appreciatie voor je engagement .

Geïnteresseerd?

➨ Vul dit formulier in vóór 13 februari. Na het doornemen van je profiel nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het verdere verloop.