Internetabonnement van €5

Internetabonnement voor €5

Telenet lanceert in 2021 het Telenet Essential Internet. Een internetabonnement specifiek voor een beperkte groep van financieel kwetsbare personen. Telenet wil dit abonnement in de periode eind januari- eind april 2021 uittesten.

De Vrije Universiteit Brussel helpt bij het vinden van studenten die deel uitmaken van de doelgroep en belangstelling hebben om deze nieuwe oplossing te gebruiken.

Hoe werkt het?

Mifi-oplossing (mobile wifi) is een klein toestel met batterij en simkaart waarmee je eender waar op het internet kan. De oplossing werkt overal in België, maar niet in het buitenland.

Het is een internetabonnement voor een vast bedrag van 5 euro per maand en een maandelijks internetvolume van 20GB met een upload- en downloadsnelheid van 2Mbps.

Voor wie?

Financieel kwetsbare studenten die thuis geen of beperkte internetconnectiviteit hebben. Opgelet: Dit abonnement dient enkel voor het internetverbruik van één student. Niet voor een gezin/huishouden. Zit je op kot, is je internet inbegrepen in de totale huurprijs en kan dit niet gescheiden worden? Dan zal je niet goedkoper uitkomen.

Hoe deelnemen?

Studentenstatuut & Studiefinanciering voert een screening uit om geschikte studenten te identificeren. Vul onderstaand formulier in om je kandidaat te stellen. Je zal daarna gecontacteerd worden. Er loopt tegelijk een academisch onderzoek door IMEC (UGent-VUB). De gebruikers van Telenet Essential Internet zullen gepolst worden naar hun gebruikservaring.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus reageer ten laatste op zondag 17 januari 2021.

>>>Telenet Essential Internet aanvragen<<<

Nog vragen? Nood aan ondersteuning?

Studentenstatuut & Studiefinanciering staat voor je klaar!