Vanaf 30/11 beperkte onderwijsactiveiten op de campus

Eind oktober schakelde de VUB (opnieuw) volledig digitaal. De Vlaamse overheid heeft deze week bevestigd dat we vanaf 30 november opnieuw naar code rood gaan, wat betekent dat in beperkte mate opnieuw activiteiten mogelijk zijn op de campussen. Uiteraard gelden daarbij nog steeds de voorzorgsmaatregelen.

In deze nieuwe fase blijven hoorcolleges digitaal. Essentiële practica, werkcolleges en oefeningen kunnen wel opnieuw op de campus plaatsvinden volgens de veiligheidsmaatregelen. Voor eerstejaarsstudenten kunnen activiteiten on campus worden georganiseerd. Raadpleeg regelmatig het lessenrooster en Canvas. Studenten die daar nood aan hebben, kunnen nog steeds een studeerplek reserveren.

De nieuwe maatregelen gelden tot het einde van het semester. Dat betekent dat ook de examens van 4 tot en met 30 januari 2021 plaatsvinden in deze omstandigheden. Digitaal waar mogelijk, on campus waar nodig. Raadpleeg je examenrooster en hou Canvas en je VUB-mailbox in de gaten voor de laatste specifieke info vanuit je faculteit. De examenroosters worden uiterlijk op 4 december 2020 gepubliceerd.

Komende vrijdag bespreken de federale overheid, de gemeenschappen en de gewesten in het Overlegcomité de overige maatregelen die vanaf volgende week ingaan. Zodra wij weten welke verdere impact die mogelijk hebben op onze universiteit, laten we dat zo snel mogelijk weten.

De volledige update van alle maatregelen omtrent onderwijs, studentenvoorzieningen en studentenleven vind je op student.vub.be.

Het is niet gemakkelijk om in deze omstandigheden student te zijn. Dat beseffen we en we bewonderen jullie doorzettingsvermogen en kracht. Hou vol, zorg voor mekaar, en er komt een tijd waarin jullie weer normaal kunnen studeren en profiteren van het studentenleven. Heel veel succes en aarzel niet om hulp in te schakelen op alle mogelijke vlakken.