Op uitwisseling naar Amerika?

Voor wie?

De Fulbright Commissie in Brussel faciliteert academische uitwisseling van studenten tussen de Verenigde Staten van Amerika en België. De Commissie voorziet in beurzen voor master-, en predoctorale studies en lesgeven in een vreemde taal.

Deadline?

De deadline voor indiening is 1 december met aanvang van mobiliteit volgend academiejaar. De selectie is zeer competitief met een evaluatie van het ingediende dossier, gevolgd door een interview voor de weerhouden kandidaten.

Wij helpen je met je voorbereiding

Het International relations office kan ondersteuning bieden in de voorbereiding voor het interview. Een ad-hoc jury bestaande uit enkele professoren en/of Fulbright alumni zal de file evalueren en enkele pertinente vragen stellen die tijdens het echte interview kunnen verwacht worden. Mocht je interesse hebben in dergelijke coaching, laat het dan weten via international.relations@vub.be en bezorg ons gelijktijdig het aanvraagdossier (elektronisch) in de eerste week van december.

We organiseren vervolgens een coaching sessie in de loop van december of begin januari. De coaching wordt in groep gedaan, samen met andere kandidaten. Coaching wordt ook voorzien voor BAEF-kandidaten. In dit geval contacteer RGO@vub.be.

Meer info?

Meer info omtrent de Fulbright beurzen vind je hier.