Update maatregelen lockdown

België zit opnieuw in een nieuwe lockdown. Ook op de campus zijn er maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zijn verplaatsingen naar de campus niet toegestaan en gaan alle lessen volledig online door.

Ook vanuit je kot zijn wij er voor jullie! Verschillende diensten gaan digitaal en blijven beschikbaar. Bekijk alles hieronder.

Onderwijs

► Van 30 oktober tot en met 30 november is er enkel afstandsonderwijs toegestaan. Alle werkcollege’s, practica en oefeneningen (WPO’s) verlopen digitaal. Er is slechts één uitzondering: in de opleidingen Geneeskunde en Kinesitherapie (inclusief vervolgopleidingen) blijven practica, vaardigheidstraining en stages mogelijk.
► Deze maatregel geldt tot en met 30 november. Mogelijk gaan we vanaf 1 december verder in code rood. Vanaf dan zou contactonderwijs mogelijk zijn voor eerstejaars en tijdens practica.
► Voor stages gelden de richtlijnen van de betrokken sector. Studenten maken afspraken met hun stagebegeleider voor de periode van 30 oktober tot en met 30 november.
► Masterthesissen gaan, waar mogelijk, door in online modus. Masterstudenten kunnen toegang hebben tot de onderzoeksinfrastructuur, voor de duur van hun experimenten, in zoverre dit is toegestaan en gemotiveerd door de voorzitter van de onderzoeksgroep, begeleider of promotor van de thesis en gevalideerd is in het draaiboek door Preventie & Milieu. Alle andere activiteiten Alle andere activiteiten (verwerking resultaten, literatuurstudie, ...) vinden thuis of op kot plaats.

Studentenvoorzieningen

►Infopunt studenten: Studenten kunnen met al hun vragen terecht op student.vub.be, de helpdesk info@vub.be en op het telefoonnummer 02 629 20 10.
►Welcome & Information desk voor internationale studenten: blijven online bereikbaar. Check alle info hier.
►Studentenstatuut en financiering kan je online bereiken.
►De studiebegeleiding, psychologische consultaties gebeuren volledig digitaal en zijn vanaf nu ook telefonisch bereikbaar op 02 629 23 06.  Het aantal consultaties van de studentenpsychologen zal worden uitgebreid.
►De bibliotheken in Etterbeek en Jette sluiten op de campus. Er geldt een uitzondering voor: VUB-studenten die op de campus moeten zijn voor het consulteren van elektronische bronnen. De openingsuren van de Centrale en Medische bibliotheken zijn momenteel beperkt.
Studeerplekken: we vragen studenten indien mogelijk thuis of op kot te studeren. De beschikbare plekken zijn bedoeld voor: Studenten die hier nood aan hebben. Lees de voorwaarden hier.
De bibliotheek blijft een scandienst aanbieden om fysieke bronnen te digitaliseren.  Daarnaast kunnen boeken ook gereserveerd worden en vanaf 12 november op afspraak afgehaald worden aan de balie (Loan on demand).
►Standaard Student Shop: online bestellingen blijven mogelijk.
►Overkoepelende studentencursusdienst: op afspraak kunnen bestellingen worden afgehaald op de campus.

Sport, resto & groepspraktijk

Het sportcomplex en zijn onthaal zijn gesloten. ​​​​​​​Er is een digitaal sportaanbod voor sportkniphouders. Er worden gratis digitale activiteiten rond welzijn & sport uitgewerkt, zoals yoga en pilates. De opstart daarvan is voorzien op 9 november.
►De studentenrestaurants op beide campussen blijven geopend.'s Middags wordt een beperkt aantal zitplaatsen aangeboden, daarbuiten is er enkel take away beschikbaar.Ook de avondopening in Etterbeek blijven doorgaan.
►De groepspraktijk op de Schoofslaan en de praktijk Patio in Jette blijven geopend. Volg de richtlijnen op de website

Kotleven

Kotstudenten maken een keuze tussen op kot of thuisblijven. Zo krijgt het coronavirus minder de kans om zich te verspreiden. Ze houden zich aan deze keuze tot en met 30 november.
Internationale studenten maken een keuze tussen in België op kot blijven of terugkeren naar het eigen land. Ze houden zich aan deze keuze tot en met 30 november.
►Internationale visumplichtige studenten die nog wachten op hun Belgische ID-kaart mogen het land niet verlaten. Doen ze dit wel, dan moeten ze een nieuw visum aanvragen bij terugkeer. Wij raden deze studenten daarom aan om in België te blijven.
►Mogelijk worden geen visa meer uitgereikt indien de uiterste datum van aankomst reeds voorbij is.
►Huurlasten blijven doorlopen. Kotstudenten op een privékamer kunnen met vragen terecht bij de verhuurder.
►Kotgenoten vormen één bubbel en mogen dus gezamenlijk eten, enz.
►Elke kotstudent mag 1 knuffelcontact ontvangen, en dat enkel op de eigen kamer. Het knuffelcontact is altijd dezelfde persoon.
►De VUB kotcoach blijft online bereikbaar. Op vraag van studenten zal de kotcoach aanwezig zijn op de campus.
►De balie van VUB Huisvesting blijft telefonisch en per mail bereikbaar. Studenten op een VUB-kamer kregen per mail alle praktische informatie omtrent bereikbaarheid, postbedeling, etc.

Reizen

Het reisbeleid blijft hetzelfde. Lees ze hier.

Examens in januari

►Er is de vraag om meer examens digitaal te organiseren. Het streefcijfer is om 50% van de examens digitaal te laten doorgaan per faculteit.

Live Q&A gemist?