Op kot in tijden van Corona

Wat gebeurt er bij een Covid-19 besmettingsgolf op de VUB?

Bij een besmettingspiek zullen we studenten niet dwingen om hun kot te verlaten. De kans bestaat wel dat de overheid hen vraagt om een vaste verblijfplaats te kiezen. Je beslissing om op VUB-kot te gaan neem je voor een jaar. Het contract laat niet toe dat je tussentijds opzegt.

Quarantaineprocedure op VUB-kamers

De VUB volgt een protocol (wordt binnenkort geupdate) voor studenten die terugkeren uit risicozone's, symptomen vertonen of positief testen op Covid-19. De VUB contacteren doe je op info@vub.be. Onze kotcoach zal de betreffende kotstudenten en hun unit tijdens deze procedure ondersteunen.

Momenteel is het zo dat mensen die hoogrisicocontacten hebben gehad of terugkeren uit het buitenland niet getest worden, maar 10 dagen in quarantaine moeten. Bij symptomen wordt er wel getest.

Veiligheidsmaatregelen die gelden op de VUB-campus en koten

Check hier de bijkomende veiligheidsmaatregelen die gelden op de campus en op de studentenkoten.

FAQ

Check hier de algemene Corona-FAQ op backtocampus voor veelgestelde vragen (en antwoorden) rond studentenkamers en op kot zitten. Heb je hierna nog vragen? Contacteer dan onze huisvestingsdienst op huisvesting.housing@vub.be.

Info voor studenten op privékoten

Lees zeker de informatie op de website van BRIK. Momenteel gelden op privékoten alleszins de algemene overheidsmaatregelen en wordt aangeraden om goede afspraken te maken met je mede-kotbewoners. Met vragen over je huur, opzeg, etc kan je terecht bij je huisbaas (of Brik als het om een kot uit de Brik-databank gaat).