logo
Portal for

U bent hier

Wat is code oranje?

Wat is code oranje? 

De overschakeling naar code oranje betekent niet dat we volledig digitaal gaan. Code oranje heeft enkel impact op de bezettingsgraad van de leslokalen. In de aula’s zal één op de vijf plekken bezet zijn. Bij practica en labo-oefeningen mogen alle plekken in het lokaal bezet zijn. Het blijft verplicht om overal een mondmasker te dragen. 

De beslissing van code oranje houdt rekening met het sociaal isolement van kwetsbare en internationale studenten. Hiernaast wil VUB de balans behouden tussen jullie onderwijs, psychosociaal welzijn én gezondheid.  

Krijg ik nog les op de campus? 

Wat dit voor jou betekent lees je in je lesrooster. Raadpleeg altijd je lesrooster op student.vub.be voordat je naar dcampus komtHoud Canvas in de gaten want dit is de plek waarop je faculteit en docenten je informeren. 

Moet ik mij zorgen maken? 

Het aantal besmettingen in de VUB-gemeenschap blijft laag in verhouding met het gemiddelde aantal besmettingen in BrusselEr is ook geen indicatie dat de verspreiding gebeurt op onze campus of onderweg naar de campus. Wij vragen je om de maatregelen strikt op te volgen voor jezelf, maar ook voor je medestudenten, huisgenoten, familie... Wij bereiden ons voor op code rood en schakelen over zodra de overheid dit beslist. 

Q&A livestream 

Zit je nog met een vraag? Vice rector Jan Danckaert beantwoordt je vraag tijdens een livestream. 

►Livestream volgen? Volg de livestream op de Facebookpagina van VUB.
►Wanneer? 15/10 van 13u00 tot 13u45. 
►Livestream gemist? Je kan alle vragen en antwoorden hier nalezen.