FAQ: Code geel en code oranje

Is de VUB voorbereid om alle colleges (deels) online te kunnen laten doorgaan?

Ja, in de zomermaanden werden alle leslokalen en collegezalen uitgerust met de nodige software.

Is de VUB voorbereid om een 1/5de bezettingsgraad te kunnen garanderen?

Ja, in de zomermaanden werden daartoe 7 extra leslocaties in de stad voorbereid.

Gaan de campusrondleidingen/onthaaldagen nog door op de afgesproken momenten?

Ja, de onthaaldagen en campusrondleidingen gaan door zoals gepland van 14 tot 25 september.

Blijven de campusfaciliteiten open?

Ja, de campusfaciliteiten blijven open. De VUB studentenrestaurants beslissen op basis van het aantal bezoekers, de drukte en de ervaringen tijdens de eerste collegeweek of ze eventueel de openingsuren uitbreiden of andere bijkomende maatregelen nemen. Ook de andere horecazaken , cultuur- en sportfaciliteiten blijven open op de campus.

Welke maatregelen gelden er in de koten bij code oranje?

Kotstudenten kunnen in hun kot blijven. Interactie tussen kotbubbels is niet toegestaan. De huisvestingsdienst ziet toe op de naleving van de maatregelen in de VUB-koten. Kotstudenten krijgen hierover tijdig de nodige info via e-mail. Kotcoach Jelle gaat samen met de kotstudenten op zoek naar creatieve manieren om met de beperkingen om te gaan en op een veilige manier alsnog sociaal contact te hebben. Met vragen kan je steeds terecht bij de huisvestingsdienst of kotcoach Jelle.

Gaat de academische opening op 22 september door?

Ja, de academische opening gaat door zoals gepland. We houden daarbij rekening met een 50% bezettingsgraad, zoals de maatregelen voorschrijven.

Gaan de Graduation Ceremonies op 28, 29 en 30 september door?

Ja, de Graduation Ceremonies gaan door zoals gepland. We organiseren de Graduation Ceremonies in samenwerking met de stad Brussel. Ze vinden plaats op de Grote Markt, in de buitenlucht. We organiseren deze conform de op het moment geldende coronamaatregelen.

Welke maatregelen gelden er in de koten bij code oranje?

Kunnen de studentenverenigingen hun geplande activiteiten verderzetten?

Ja, Ook naast de lessen is het belangrijk dat iedereen de regels blijft naleven om zo de eigen en elkaars veiligheid te garanderen. Als iedereen zich hieraan houdt, is het mogelijk om in de juiste omstandigheden studentenactiviteiten te organiseren volgens de richtlijnen die bij code oranje horen. Met de studentenraad en de studentenkringen stellen we een concreet actieplan op om coronasafe te werken, met aandacht voor welzijn.