logo
Portal for

U bent hier

Mondmasker op VUB

Naast de verplichting om mondmaskers te dragen in de gebouwen, auditoria en bibliotheken... is het nu ook verplicht om mondmaskers buiten de gebouwen te dragen. Dit geldt voor alle campussen. We ontwikkelen een nieuwe gewoonte en nemen daarom volgende maatregel:

Per direct is het dragen van een mondmasker VERPLICHT op de hele CAMPUS-ZONE, ook al ben je in de open lucht. Hiermee creëren we vooral duidelijkheid. Momenteel zijn er nog niet veel personen op de campussen. We installeren deze gewoonte bewust nu, aangezien het ook een essentiële regel zal zijn bij de tweede zit en bij het begin van volgend academiejaar. Je draagt dus gewoon een mondmasker, altijd en overal. Je zet je masker enkel af:

=> Wanneer je wil eten of drinken (binnen of buiten, zittend).
=> Wanneer je alleen bent (aan je bureau, buiten, tijdens het sporten) of wanneer je in een horecazaak op je plaats zit. (Bij verplaatsingen op de dienst of in de horeca gaat het masker terug op!)
=> Wanneer je de campuszone verlaat.

We beseffen dat dit een aanpassing van iedereen vereist. We zijn er echter van overtuigd dat deze maatregel relatief eenvoudig toe te passen is, en zijn effect niet zal missen. Als we op deze manier ook maar een klein beetje de verspreiding van het virus voorkomen, zeker naar kwetsbare mensen, dan is dat de moeite waard.