Zomeraanbod Studiebegeleiding

Ook tijdens de zomerperiode staat het team van studietrajectbegeleiders, studiebegeleiders en studentenpsychologen voor jou klaar. Ontdek hier waarvoor je bij hen terecht kan.

Individuele begeleiding

Heb je vragen over jouw traject? Maak hier een afspraak met jouw studietrajectbegeleider.

Nood aan begeleiding bij het opstellen van een examenplanning? Nood aan hulp bij het voorbereiden van een examen? Maak dan hier een afspraak met één van onze studiebegeleiders.

Graag een gesprek met één van onze studentenpsychologen? Bij de studentenpsycholoog kan je in vertrouwen praten over wat moeilijk loopt tijdens je studies. Maak hier een afspraak.

Contactpunt

Zit je met een algemene of specifieke vraag? Studiebegeleiding voorziet tijdens de zomerperiode een dienstverlening voor de studenten op de campus, namelijk in het Contactpunt. Dit kan face-to-face of via het telefoonnummer 02 629 23 06. Je kan bij hen terecht, elke dag tussen 9u en 17u. Uiteraard kan je Studiebegeleiding ook contacteren via begeleiding@vub.be.

>>> Tussen 10 augustus 2020 en 11 september 2020 is het contactpunt gesloten omdat er dan examens worden afgenomen. De Studiebegeleiding blijft wel beschikbaar via mail en telefoon.

Q&A sessies

Zijn je resultaten niet zoals verwacht? Kan je extra tips over examenplanning en het voorbereiden van examens gebruiken voor de tweede zit? Onze studiebegeleiders organiseren Q&A sessies rond examenvaardigheden.

Wanneer?

• 29 juli van 15u tot 16u. Neem deel via deze link.
  • 4 augustus van 17u30 – 18u30. Neem deel via deze link.

Tutoring

Ook de tutorwerking loopt gewoon door tijdens de zomer. Kan jij de hulp van een succesvolle medestudent goed gebruiken? Of misschien ben jij wel degene die je medestudent goed kan helpen? Vraag een tutor aan of stel je kandidaat. De tutor-sessies verlopen op afstand.

Reflexmaatregelen

Beschik je over een reflexstatuut? Vergeet niet je maatregelen aan te vragen voor de tweede zittijd. De deadline om maatregelen aan te vragen is 15 juli. Kijk hier na hoe je maatregelen kan aanvragen. Vragen hierover? Maak hier een afspraak met een studentenpsycholoog.

Studeerplek

In de zomer zal de Studiebegeleiding zijn studeerruimte beschikbaar stellen voor studenten. Hou je wel rekening met de maatregelen die gelden. Alle informatie over de studeerplek vind je hier

>>> Tussen 10 augustus 2020 en 11 september 2020 is het contactpunt gesloten omdat er dan examens worden afgenomen. De Studiebegeleiding blijft wel beschikbaar via mail en telefoon.