logo
Portal for

U bent hier

Zo trap of spoor je veilig naar de campus

Kom je binnenkort met het openbaar vervoer of met de fiets naar de campus? Houd dan rekening met de nieuwe veiligheidvoorschriften. Wij zetten ze voor jou even op een rijtje!

NMBS 

Op de trein is een een mondmasker of een ander alternatief dat mond en neus bedekt verplicht in de stations en op de perrons. Koop je ticket op voorhand of online want het is momenteel niet mogelijk om een vervoerbewijs te kopen aan boord van de trein.

In station Etterbeek voorziet de NMBS een extra in-en uitgang naar de VUB, via een poortje op spoor 4. Neem zeker deze in- en uitgang om de drukte voor het station te omzeilen! Voor spoor 1, 2 en 3 kan je gebruik maken van beide ingangen langs weerskanten van het stationsgebouw, niet enkel van de eerste, om de drukte wat te spreiden.

Plan je reis op voorhand via de website van de NMBS.

MIVB/De Lijn

Neem je de bus, de tram of de metro dan is het dragen van een mondmasker of sjaal die neus en mond bedekt verplicht aan alle haltes, stations en in de voertuigen. Het is niet meer mogelijk om een ticket te kopen aan boord van de voertuigen. Koop dus je ticket online of op voorhand. Dankzij Tram 9 kun je overvolle bussen en parkings richting Brussels Health Campus vermijden.

Plan je route online via MIVB of De Lijn.

Met de fiets

Er is een nieuw fietspad tussen de Kroonlaan en de Brussels Humanities, Sciences and Engineering Campus, de missing-link voor het station. Maak ook kennis met de fietssnelweg F212 Asse-Brussel. Een autovrij fietspad vanaf het station van Zellik, langs het researchpark Zellik tot aan de Bosstraat. Vanaf hier fiets je vlot naar de campus.

We wensen jullie een veilige trip!