logo
Portal for

U bent hier

Blijf alert voor phishing

Onze instelling onderging recentelijk een succesvolle phishing aanval. ICT heeft alert gecorrigeerd, maar het is duidelijk dat cybercriminelen misbruik proberen maken van de huidige situatie. Ook de financiële administratie roept op om extra kritisch te zijn. Bedrijven vragen niet zomaar je rekeningnummer.

Een leverancier heeft 'zogezegd' zijn rekeningnummer veranderd? Check het via telefoon. En check eerst het 'zogezegde' telefoonnummer op de website. Verstuur nooit je rekeningnummer via e-mail naar de financiële administratie. Wijzig het in TEO, bij mijn profiel.

Recent kwamen meerdere wachtwoorden, zowel van studenten als van medewerkers, in handen van cybercriminelen. Deze wachtwoorden werden misbruikt om bijkomende phishing e-mails te verspreiden. Deze waren meer succesvol omdat deze, verstuurd door een gekend VUB-e-mailaccount, sneller vertrouwd werden. Blijf alert, is de boodschap.