Hoe alle studenten de mogelijkheid geven om in het buitenland te studeren?

Erasmus is een geweldige kans om in het buitenland te studeren en in contact te komen met verschillende culturen. Je verwerft interculturele vaardigheden, verbetert je carrièrekansen voor de toekomst, bouwt een internationaal netwerk van vrienden en contacten uit en verbetert je talenkennis[1]. Helaas krijgt niet iedereen de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan. Slechts 7 procent van de Erasmus-studenten komt uit ondervertegenwoordigde groepen.

Sociale inclusie is een belangrijk aandachtspunt voor het volgende Erasmusprogramma en voor VUB, maar... er is een tekort aan informatie over de toegankelijkheid van het huidige programma en de maatregelen die de toegankelijkheid kunnen verbeteren en de deelname doen toenemen.

Vanuit de VUB vinden we het belangrijk om deze gegevens te verzamelen uit heel Europa om na te gaan hoe divers de studentenpopulatie is en om na te gaan hoe we meer studenten kunnen ondersteunen om naar het buitenland te gaan.  Daarom is de VUB partner in het SIEM-project. Meer info over het project op VUB Today.

Het VUB International Relations office roept alle VUB studenten en medewerkers op om deel te nemen.

=>Ben je student? Vertel ons over je ervaringen in het buitenland door de enquête in te vullen en maak kans op 2 interrail tickets of ultimate ears speakers en/of word een Erasmus-ambassadeur!