Geef je feedback over evalueren aan de VUB

Examens, toetsen en evaluaties zijn een belangrijk deel van de opleiding van iedere student. De dienst Onderwijs & Studentenzaken van de VUB heeft de laatste jaren alle opleidingen ondersteund om de kwaliteit te verbeteren van die examens en toetsvormen. Ze willen nu graag nagaan hoe opleidingen feitelijk omgaan met evaluaties. Daarom plannen ze een aantal gesprekken met opleidingsraadvoorzitters, docenten en studenten. Deze gesprekken zullen plaatsvinden met een panel van interne en externe experten onder voorzitterschap van prof. dr. Nadine Engels.

Graag nodigen wij jou uit op het groepsgesprek met de studenten. In dit gesprek peilen we naar je ervaringen met evalueren aan de VUB. Met welke evaluatievormen kom je in aanraking? Zijn de verwachtingen duidelijk? Krijg je voldoende feedback?

Met dit gesprek willen we een globaal zicht krijgen op de manier van evalueren aan de VUB om ons beleid waar nodig bij te sturen. Het is dus niet de bedoeling individuele problemen met examens op te lossen. Daarvoor verwijzen we graag naar de studentenfeedback, focusgesprekken binnen de opleiding en de ombudsvrouw/-man. De informatie die tijdens het gesprek naar voor komt, behandelen we vertrouwelijk en de resultaten ervan worden geanonimiseerd.

Het gesprek zal plaatsvinden op woensdag 19 februari 2020 van 14 uur tot 15 uur. Voor het gesprek voorzien we een broodjeslunch. Wil je graag deelnemen aan dit gesprek? Stuur dan een mailtje naar Daphne.Coomans@vub.be met je naam en de opleiding die je volgt (bv. 3de BA Geschiedenis). De studenten die we selecteren en aan het gesprek kunnen deelnemen krijgen als bedankje een gratis filmticket!