Overlijden Frederik Vanclooster

We bleven allemaal hopen, familie en vrienden, studenten en personeel van de Vrije Universiteit Brussel, dat alles toch nog goed zou komen. Het mocht niet zijn: zondag kwam het bericht dat het lichaam van Frederik Vanclooster, masterstudent computerwetenschappen, is teruggevonden.

“Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Frederik en naar iedereen die hem gekend heeft”, zegt rector Caroline Pauwels. “Het verlies laat ons stil worden. Op zo’n momenten vinden wij als universitaire gemeenschap ook steun bij en aan elkaar.”

De VUB studiebegeleiding staat klaar

Voor ondersteuning kan je terecht bij een studentenpsycholoog van de dienst studiebegeleiding. Je kan contact opnemen met onze studentenpsychologen via 02 629 23 06 en op het mailadres begeleiding@vub.be.

Online rouwregister

Om iedereen tijdens deze examenperiode de kans te bieden om zijn of haar medeleven te delen, hebben we een online rouwregister geopend. Hier kan je woorden van troost of medeleven achterlaten voor medestudenten, en de naasten van Frederik. Ook een mooie herinnering in woord of beeld heeft er zijn plaats.Met deze persoonlijke herinneringspagina willen we het leven van Frederik eren, en zijn herinnering levend houden. We hopen hiermee steun te bieden aan de familie, vrienden en medestudenten van Frederik.