logo
Portal for

U bent hier

Be bright - use a light!

Fietsen in Brussel zit in de lift. En we vinden het helemaal top dat jullie vooral blijven fietsen in de winter, maar 14% van de fietsers rijdt nog steeds zonder licht. In het najaar wordt dat extra gevaarlijk. Je denkt misschien dat je wel zichtbaar bent door het stadslicht, maar dat is niet het geval. Rijd daarom altijd met een fietslicht, want wij zien je graag. Letterlijk. En ook een beetje figuurlijk. Zo graag zelf dat de fietsorganisaties en het gewest je ontbijt en lichtjes cadeau doen.

Heb jij nog geen fietslicht? Of heb je gewoon zin in een lekker ontbijt? Kom dan op 12/11 vanaf 7u30 je licht opsteken. Op verschillende plaatsen in de stad worden fietsers in de watten gelegd die de donkere ochtenden trotseren op weg naar de les. Het VUB fietspunt voorziet een ontbijt en verlichting (op te laden via USB), langs het kruispunt Generaal Jacqueslaan-Triomflaan. In Jette kun je terecht bij Belgica, maar daar plannen we op een later moment dit jaar een soortgelijke actie.

Wie graag nog een fluoset (hesje en fluo wraps) ontvangt, kan dat via greenteam@vub.be laten weten.