Cyclocross? Allen daarheen!

Voor de zomer konden we al melden dat het veldritpeloton komende winter opnieuw afzakt naar onze campus. Op zondag 5 januari 2020 vindt de tweede Brussels Universities Cyclocross plaats, de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Wat kan je zoal verwachten? En… hoe win je  tickets voor de Koppenbergcross?

4.800 toeschouwers keken vorig seizoen live toe hoe Ceylin del Carmen Alvarado en wereldkampioen Mathieu Vander Poel de allereerste Brussels Universities Cyclocross op hun palmares schreven. Nog eens 702.000 televisiekijkers volgden het spektakel mee vanachter de televisie.

Voor de tweede editie blijven de hoofdingrediënten van deze veldrit dezelfde: een spannend parcours op een vrij zware ondergrond, waar internationale toppers hun sportieve strijd zullen uitvechten. Mathieu van de Poel tekent opnieuw present en organisator Golazo hoopt tegen dan Wout van Aert opnieuw in het veld te mogen verwelkomen. Ook het parcours blijft grotendeels gelijk, al wordt er hier en daar wat geschoven omwille van de lopende werven op de campus. Zo zal je komende editie bijvoorbeeld vanuit het amfitheater uitzicht hebben op de nieuwe materiaalpost. De organisatoren mikken op minstens 5.000 toeschouwers.

Net zoals vorig jaar hopen we heel wat VUB-studenten, -collega’s en -alumni welkom te heten op de cross. Alle VUB’ers krijgen opnieuw gratis toegang tot het evenement dankzij titelsponsor DVV Verzekeringen en organisator Golazo. Voor studenten die rustig wensen te blokken openen we het Huis van het Hout vlakbij de Schoofslaan-koten als massablokruimte buiten de publiekszone. En na het succes van de knalblauwe VUB-muts voorzien we ook een nieuw en lekker warm gadget (surprise)!

Wél nieuw dit jaar is de masterclass die we organiseren voor de fervente crossers binnen de VUB-gemeenschap. Onder professionele begeleiding van voormalig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken kan je met de nodige tips & tricks het parcours al uittesten enkele dagen voor de Brussels Universities Cyclocross. Interesse? Stuur alvast een mailtje naar cyclocross@vub.be!

Speciaal voor studenten die omwille van examens of andere redenen verstek laten gaan op 5 januari hebben we goed nieuws: dankzij DVV Verzekeringen kunnen we 25 duotickets weggeven voor de Koppenbergcross op 1 november. Blokbeesten, cross-curieuzeneuzen en hardcore fietsliefhebbers kunnen volgende maand dus al genieten van deze klassieker. Hoe maak je kans op een ticket? Simpel: stuur een mailtje naar cyclocross@vub.be en overtuig ons: met wie en waarom wil jij de Koppenberg trotseren?

Heb je nog vragen over dit evenement en over de impact op de campus? Alle praktische informatie voor VUB’ers over de toegankelijkheid van de campus – zowel tijdens het event als tijdens de op- en afbouw – vind je terug op de cyclocross website.