Vraag je studietoelage van de Vlaamse overheid aan

Studeren aan de VUB brengt heel wat studiekosten met zich mee. De studietoelage van de Vlaamse overheid kan je daarom helpen om je studiekosten als student betaalbaar te houden. Je hebt tijd tot 1 juni 2020 om je aanvraag in te dienen, maar je doet dit best zo snel mogelijk.

Voor een vlotte uitwerking van je studietoelage vraag je deze online aan via www.studietoelagen.be. Dit kan met behulp van een federaal token, met je elektronische identiteitskaart en kaartlezer of via de app its me. Bij Studentenstatuut & studiefinanciering kan je pc’s met kaartlezer gebruiken om je aanvraag online in te dienen.

Voorschot op je studietoelage?

Veel studenten krijgen de studietoelage van de Vlaamse overheid pas uitbetaald in de loop van het academiejaar. De meeste kosten vallen echter vooral in het begin van het academiejaar, wat tot financiële moeilijkheden kan leiden. Om dit te vermijden kan je een voorschot op je studietoelage vragen. Een voorschot kan je enkel verkrijgen als je studietoelage al werd aangevraagd. Er gelden geen andere bijkomende voorwaarden. Het voorschot bedraagt maximaal de helft van het bedrag waar je recht op zal hebben en is nooit hoger dan € 1.250. Er wordt steeds een voorschotcontract opgesteld.

Meer informatie?

Wens je meer informatie over de aanvraag of wil je weten of je al dan niet in aanmerking komt voor een studietoelage van de Vlaamse overheid? Dan kan je steeds contact opnemen met Studentenstatuut & studiefinanciering. Ook op de website van Centen voor Studenten en de afdeling Studietoelagen kan je meer informatie terugvinden.