10 leuke dingen om te doen tijdens de lentevakantie

De lentevakantie is de ideale gelegenheid om in je boeken te duiken, maar ook ontspanning mag niet ontbreken de komende twee weken. We geven je alvast wat inspiratie met tien leuke Brusselse belevenissen.

1. Niets zo belangrijk als lekker eten om dat studiebrein volop te laten werken. Wat dacht je van een zonnige brunch bij een van de vele gezellige Brusselse adresjes? Visit.brussels maakte een mooie selectie.
  2. Ontspannen met een picknick of wandeling in het groen? Brussel heeft meer natuur te bieden dan je zou denken. Ontdek alle parken.
  3. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Zet je sportiefste benen voor en ontdek een van de vele fietsroutes in de hoofdstad.
  4. In april vinden heel wat toffe events plaats. Zo openen de Koninklijke Serres een paar weken voor het publiek en Listen! viert de diversiteit van de elektronische en dancemuziek. Vind een event dat bij je past.
  5. Verander eens van studieomgeving en nestel je in een van de vele leuke koffiebars. Brik lijst er enkele voor je op.
  6. De lente is in’t land en dus zetten de cafés hun terrasjes buiten. Geniet er van een (alcoholvrije) cocktail tijdens een welverdiende blokpauze.
  7. Slecht weer? Verken een van de vele Brusselse bibs. Met één lidkaart kan je in al deze bibliotheken terecht.
  8. Een druilerige lentedag is ook ideaal om een tentoonstelling in een museum mee te pikken. Met je studentenkaart krijg je korting en op sommige dagen ga je zelfs gratis binnen.
  9. Tik een uniek item op de kop tijdens een shopnamiddag langs vintage winkeltjes. Goedkoop én goed voor het milieu, dus terwijl doe je nog een goede daad ook. Shop till you drop.
  10. Een goed pak friet helpt de zware studiekost verteren. Check de rangschikking van de beste frituren in Brussel en daag jezelf uit om zoveel mogelijk adresjes uit te proberen. Alles met mate en in balans natuurlijk.