VUB-studenten organiseren Student Conference in Gambia

Sinds vorig jaar heeft de VUB een partnerschap met de University of the Gambia (UTG), momenteel de enige openbare universiteit van het land. Enkele Gambiaanse studenten komen in september aan de VUB studeren voor een semester, met financiële hulp van de Europese Unie. Vanuit de VUB nemen deze zomer enkele studenten deel aan hun Summer School.

Daarnaast creëert UTG een nieuwe Student Hub. Die is te vergelijken met ons eigen Studiebegeleidingscentrum. De plek wordt ingericht met tweedehands meubelen uit de gerenoveerde VUB-kantoren. Ze krijgen er ook honderden computers met de hulp van Close the Gap Belgium, zodat de studenten er kunnen werken aan hun onderzoek, taken en papers. Onze studenten Computer Science zullen hen tijdens de lentevakantie helpen met de installatie en het personeel trainen.

Zes (oud-)studenten gingen afgelopen maand samen met PhD-student en projectcoördinator Jimmy naar zijn thuisland. Ze versterkten er de banden met UTG en ontwikkelden mee het programma tussen beide universiteiten. Zo hielden ze er workshops met de plaatselijke Student Union, woonden ze meetings bij met stafleden en beleidsvoerders en organiseerden ze er mee de allereerste Student Conference. Tijdens dat event gingen de UTG-studenten in debat met het universiteitsbeleid, nadat ze kleine focusgroepen bijwoonden die begeleid werden door moderatoren van beide universiteiten.

Een van de studenten die meeging, is Kilian Adrieaenssens. Lees zijn ervaring (in het Engels).